Oplettende buschauffeur tijdens een felle brand in Centraal-Thailand redt het leven van 15 buitenlandse toeristen 

AYUTTHAYA:- Vijftien toeristen en hun Thaise gids ontsnapten vanochtend toen hun tourbus in vlammen opging toen deze vanuit Bangkok naar Ayutthaya vertrok. De buschauffeur, Khun Kuanchit verklaarde dat hij rond 8 uur ’s ochtends rook uit de bagageruimte zag komen, kort nadat hij een Poolse reisgroep bij het Bangkok Palace Hotel in de hoofdstad had opgehaald.

De bus was over het viaduct van de Si Rat Expressway in het Chatuchak-district binnengereden toen het in brand vloog. De bestuurder stopte het voertuig onmiddellijk op de linkerrijstrook en evacueerde alle inzittenden in veiligheid.

De brandweer arriveerden snel ter plaatse en troffen een fel brandende de bus op het viaduct aan, het belangrijkste spoorwegknooppunt van Bangkok, Krung Thep Aphiwat Central Terminal. Er ontstonden lange files op de snelweg terwijl de hulpdiensten het incident afhandelden.

De brandweer had ongeveer 20 minuten nodig om de vuur te blussen, maar de bus brandde volledig uit, de passagiers verloren jammer hun bagage in de vuurzee maar behielden gelukkig hun leven.

Ambtenaren sleepten het uitgebrande wrak om 9.38 uur weg en de verkeersstroom keerde snel terug naar normaal.

De hoofdinspecteur van Expressway Police Station 2, kolonel Parin Chanlert, bevestigde dat de verkeersopstoppingen minder werden en verkeer bijna weer herstelt was.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!