Op vakantie naar Thailand?

~HET ANKER LICHTEN~
(Ergens weg gaan, of verder reizen)

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer leest met grote regelmaat Thaise kranten en hoort zo nu en dan ook wat berichten uit de reiswereld, en komt tot de volgende conclusie.

In Thailand heeft men de situatie maandenlang goed onder controle gehad, maar half december testte een medewerkster van een vismarkt net buiten Bangkok (Samut Sakhon) positief op het virus en zijn de lokale besmettingen de laatste paar weken opgelopen en verspreid naar andere provincies in het land. Er werken veel Birmezen op die markt die vaak met velen bij elkaar wonen. Volgens de nieuwsberichten zijn zij illegaal de grens met Thailand overgestoken en hebben op deze manier het virus terug het land in gebracht. 

Onlangs waren bars/disco’s, massage-shops en fitness centra allemaal gesloten maar zijn sinds 2 weken weer geopend. 

De covid-situatie is momenteel gelukkig vele malen minder ernstig dan in Nederland en andere Europese landen. Het lijkt er momenteel op dat de Thai regering de huidige covid-uitbraak onder controle begint te krijgen.   

Sinds afgelopen december is het voor toeristen uit alle landen ook weer mogelijk om Thailand te bezoeken, maar geldt er wel een verplichte (hotel-)quarantaine van 15 nachten. Wanneer men weer toeristen binnenlaat zonder deze verplichte quarantaine kan niemand op dit moment zeggen. 

Men is begonnen met vaccineren van risico groepen, wanneer de rest van de Thaise bevolking aan de buurt is blijft lastig te zeggen. Er zullen meer vaccins uit China besteld worden. Deze zullen na verwachting pas half mei arriveren.  Met een totale bevolking van 70 miljoen, kan het nog wel even duren voordat iedereen gevaccineerd is. Er is eerder door Thai regering gezegd dat men pas toeristen toelaat wanneer alle Thai zijn gevaccineerd. Of, men dit doorgezet blijft vooralsnog een vraagteken. Er komen hier geregeld nieuwe berichten in het nieuws en blijkt later dat het niet klopt of überhaupt goedgekeurd is door regering. 

Vooralsnog blijft Thailand dus gesloten voor normaal toerisme en is er nog niks concreet wanneer het opengaat of restricties zullen afnemen.
–  Vluchten ten tijde van Corona

Momenteel vliegen er weer (beperkt) internationale vluchten naar / van Thailand, vanuit Nederland en België. 
–  Transport binnen Thailand ten tijde van Corona

Alle vormen van transport binnen Thailand zijn weer mogelijk. Het dragen van een mondmasker is verplicht en bij aankomst (op bijvoorbeeld het treinstation of busstation) moet men zijn of haar naam en telefoonnummer achterlaten. 

–  Bezienswaardigheden ten tijde van Corona
De maatregelen in Thailand zijn versoepeld en de meeste restricties zijn opgeheven. Het afstand houden in het dagelijks leven en openbaar vervoer is niet meer verplicht (maar wordt ten zeerste aangeraden). Alle bezienswaardigheden en openbare plaatsen zoals bijvoorbeeld restaurants, koffiezaken, shoppingmalls, nationale parken en tempels zijn weer geopend. Wel blijft het dragen van een mondmasker in openbare gelegenheden verplicht.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Tekst: Redactie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!