Op sommige Thaise scholen begint het eerste semester 11 dagen later

~EEN KIND MET EEN WATERHOOFD~
(Iets dat belangrijker lijkt dan het is)

BANGKOK:- De Minister van Onderwijs, Khun Treenuch Thienthong maakte gisteren bekend dat het eerste semester voor het academiejaar 2021 vanaf 1 juni zal beginnen in plaats van 17 mei, dit met de bedoeling om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

 “Scholen, leraren en personeel moeten de periode tussen 7 en 31 mei gebruiken om schoolgebouwen, klaslokalen en lesmateriaal voor te bereiden in overeenstemming met de richtlijnen die zijn opgesteld door het Centrum voor Covid-19 Situation Administration en de provinciale instanties voor overdraagbare ziekten”, aldus de minister.  

“Leraren moeten ook met de leerlingen en ouders gaan praten om hen voor te bereiden op de gewijzigde semesterdatum.
 “Scholen zullen les moeten geven voor de 11 schooldagen die gemist zullen worden om ervoor te zorgen dat het curriculum niet wordt beïnvloed.  Het eerste semester eindigt zoals gepland op 11 oktober, ”zei ze.

Khun Treenuch voegde eraan toe dat het ministerie de Covid-19-situatie regelmatig zal evalueren en dienovereenkomstig maatregelen zal aankondigen, maar zal ernaar streven de impact op de scholing van studenten te minimaliseren, zoals het aanbieden van online lessen in risicovolle gebieden.
 “Scholen buiten de stad die niet door de uitbraak worden getroffen, mogen hun lessen gewoon voortzetten”, aldus de minister.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!