Op het hoofd van een alfa-aap in Lopburi staat 300 baht wegens het stelen van dameslingerie

LOPBURI:- Een kleermaker heeft een beloning van 300 baht uitgeloofd voor het vangen van een alfa aap met de bijnaam ‘Chipped Ear’, die berucht is vanwege het stelen van damesondergoed. De gemeente van plan om binnenkort opnieuw alfamakaken te vangen en te verhuizen naar een dierenasiel in de provincie Nakhon Nayok.

Het beloningsaanbod werd breed gedeeld op sociale media. De kleermaker zei dat ‘Chipped Ear’ te herkennen is aan een oude wond aan zijn oor. Hij steelt vaak dingen uit zijn winkel, vooral damesondergoed dat op een balkon te drogen hangt.

De aap speelt vervolgens met de gestolen spullen totdat ze beschadigd raken en gooit ze vervolgens weg. Iedereen die hem betrapt en in een kooi opsluit of vastketent, kan de beloning in zijn winkel ophalen.

Er is nog een alfamannetje genaamd “Thanadet” die volgens een ander bericht graag vrouwelijke motorrijders belaagt.

Khun Padet Laithong, directeur van het Bureau voor natuurbehoud, zei dat hoewel er tot nu toe slechts 23 alfamannetjes zijn gevangen, de operatie de intimidatie door agressieve makaken helpt verminderen. Vijf van deze mannetjes zijn inmiddels gecastreerd.

De gevangen apen zitten nu in een dierenasiel in Saraburi en worden in de gaten gehouden door dierenartsen. Als de dierentuin medio april gedeeltelijk klaar is, worden ze verplaatst naar een apendierentuin in het subdistrict Phở Kao Ton.

Hij zei dat hij met de burgemeester van het Muang-district zou overleggen om een ​​plan te ontwikkelen om de apen te vangen, dat drie dagen per week zou worden uitgevoerd.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: tvpoolonline.com

Eén gedachte over “Op het hoofd van een alfa-aap in Lopburi staat 300 baht wegens het stelen van dameslingerie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!