In Kanchanaburi is een ondergrondse tunnel uit de tweede wereldoorlog gevonden 

KANCHANABURI:- Een 35 meter lange ondergrondse tunnel, gegraven tijdens de Tweede Wereldoorlog, is ontdekt in het district Sangkhla Buri in de westelijke provincie Kanchanaburi. De tunnel werd eerder deze week ontdekt door Khun Marnchai Wattanakaran en Khun Srawut Saisungsiripong, lokale onderzoekers van de beruchte Death Railway-route in de regio Sangkhla Buri, ongeveer 100 meter van snelweg 323 (Sangkhla Buri — Three Pagoda Pass).

Srawut zei dat de 2 meter brede en 1,8 tot 1,9 meter hoge tunnel onder een heuvel  over een afstand van ongeveer 35 meter gegraven was. Aan de monding van de tunnel aan de andere kant ligt een vruchtbaar bos.

“Het werd door krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog gegraven toen we restanten vonden van pikhouwelen, koevoeten en houwelen die als graafwerktuigen werden gebruikt”, zei Srawut. ​“De binnenkant van de tunnel is nog in relatief goede staat. Alleen de grond bij de tunnelmonden stortte in.”

Hij gelooft dat de tunnel diende als toevluchtsoord tegen luchtaanvallen toen Japanse troepen een spoorlijn bouwden van Ban Songaria naar de grensovergang van de Three Pagodes Pass naar Myanmar. De zwarte rook van de lantaarns liet vlekken achter die nog steeds te zien zijn op de wanden van de tunnel.

“De tunnel is nog steeds stabiel omdat hij om de twee meter is voorzien van paalvormige constructies en de grond in dit gebied compact en stevig is”, zo legde Srawut uit. 

Srawut en Marnchai riepen de relevante autoriteiten op om de tunnel verder te verkennen en te ontwikkelen tot een plek voor natuurbehoud, educatie en toerisme.

Ondertussen zei het lokale parlementslid Panom Pokaew dat hij de tunnel volgende maand zou bezoeken en met andere autoriteiten zou bespreken hoe het gebied voor toeristische en educatieve doeleinden zou kunnen worden ontwikkeld.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: workpoint.co.th

Eén gedachte over “In Kanchanaburi is een ondergrondse tunnel uit de tweede wereldoorlog gevonden ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!