Op het eiland Koh Larn in Oost-Thailand wordt een duurzaam afvalverwerking’s centrum gerealiseerd 

PATTAYA:- Op het eiland Koh Larn, voor de kust van Pattaya, zal een compleet afvalverwerkingscentrum worden gevestigd, om het jarenlange afvalprobleem aan te pakken. De stad Pattaya heeft voor dit project een publiek-privaat partnerschap (PPP)-contract gesloten met Smart Waste Management Company Limited.

In het stadhuis van Pattaya ondertekenden khun Poramase Ngampiches, de burgemeester van Pattaya, en de uitvoerend vice-voorzitter van Energy Absolute Company Limited, khun Wasu Klomkliang, beide het contract voor de bouw van een compleet afvalverwerkingscentrum met Smart Waste Management.

Het project heeft tot doel het overmatige afvalprobleem op Koh Larn duurzaam aan te pakken met slimme technologie om de vervuiling te verminderen. Momenteel kampt het eiland met ruim 65,000 ton afval, dat in de toekomst naar verwachting zal toenemen tot 25 ton per dag. De toenemende hoeveelheid afval heeft ook gevolgen voor de bewoners, het milieu en de toeristische reputatie van Pattaya zelf.

De concessie heeft een looptijd van 25 jaar, waarbij de stad ermee instemt om Smart Waste Management de volledige bouw en exploitatie van het afvalverwerkingscentrum te laten verzorgen.

U als trouwe lezer van mijn blog weet dat het afvalprobleem van Koh Larn al jaren ter discussie staat, maar liep vast tijdens de Covid19 pandemie in 2020 en werd in 2022 hervat, maar ook uitgesteld vanwege een wisseling van de burgemeester en gemeenteraad van Pattaya.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!