Op de Doi Phu Langka van Phayao zijn mistige ochtenden te ervaren en prachtige sterrennachten te zien.

PHAYAO:- Onverschrokken reizigers hebben nu een nieuwe bestemming van waaruit ze kunnen genieten van een zee van ochtendmist en heldere sterren namelijk op de top van de 1.720 meter hoge Doi Phu Langka in de provincie Phayao.

De bergtop in het Pong-district in de noordelijke provincie maakt deel uit van het Tham Sakoen National Park, dat 250 vierkante meter beslaat over Phayao en Nan.

De Doi Phu Langka ligt zo’n 100 kilometer van de stad Phayao, waarvan de laatste 12 km over de schilderachtige PY4020 Road gaat.

De bergtop is bedekt met een bos van castanopsisbomen en een veld met felroze “Malabar melastome” wilde bloemen.  Het biedt ook een prachtige zonsondergang en uitzicht op de zon die ’s ochtends door de zee van mist gluurt.

Bezoekers kunnen ’s nachts kamperen om te genieten van een koel briesje en een sterrenhemel.  Tenten en andere uitrusting kunnen op het park worden gehuurd.

De PY 4020 Road leidt ook naar het Pang Centrum voor projectontwikkeling, dat lokale boeren helpt groenten en fruit te verbouwen met als doel hen te helpen een duurzaam inkomen te verdienen en hun levensonderhoud te verbeteren.

Voor meer informatie over het bereiken van Doi Phu Langka, bel het Phayao Rural Roads-kantoor op (054) 887070 of de Department of Rural Roads 1146 hotline.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!