Ook voor de premier van Thailand ziet de toekomst er niet florisant uit

BANGKOK:- De videobeelden die deze week viraal gingen, lieten zien hoe twee vrouwen tijdens een pro-generaal Prayut-bijeenkomst in de provincie Ratchaburi door politie en veiligheidsfunctionarissen werden mishandeld, hebben zowel online als van de belangrijkste oppositiepartij, Pheu Thai, felle kritiek gekregen.

Na het incident van afgelopen maandag ontkende generaal Prayut boos te zijn, maar was wel furieus omdat dit een onjuiste berichtgeving was en dat het incident de perceptie van een campagnebijeenkomst, die werd bijgewoond door tienduizenden mensen ter ondersteuning van de premier daarmee vertekende.

Het is een zware week geweest voor de Thaise premier Prayut Chan-o-Cha, aangezien hij al heeft ingestemd met de ontbinding van het parlement volgende week, waarmee het startsein is gegeven voor de algemene verkiezingen in mei.  

Ambtenaren waren druk bezig met het verwijderen van de meeste van de 6.000 stoelen die bestemd waren voor lokale functionarissen die voor het evenement waren uitgenodigd.

Gisteren werd premier Chan-o-Cha verwelkomd in een meer dan halfleeg auditorium in Chiang Mai, nadat lokale functionarissen massaal niet waren komen opdagen.  Het is bevestigd dat zijn minister van Justitie, Khun Somsak Thepsutin, de wind in de nek voelt, het kabinet heeft verlaten voor wat het is en heeft zich aangesloten bij de Pheu Thai-partij, die streeft naar een verpletterende verkiezingsoverwinning in twee maanden.

Eerder deze week kreeg de premier te maken met controverse toen foto’s en video’s van politie- en veiligheidsfunctionarissen te zien waren die vrouwelijke demonstranten fysiek mishandelden tijdens een campagnebijeenkomst in Ratchaburi, West-Thailand, en een valse campagneboodschap stuurden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: newsdirectory3.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!