Ontsnapte struisvogel rent over de weg in Chonburi en kon na bij een winkelcentrum bij de nek gepakt worden.

CHONBURI:- Gisteren werd na een 2 uur durende jacht door het hoofddistrict van Chonburi een ontsnapte struisvogel gevangen, het dier had inmiddels heel wat verkeersopstoppingen en verbijsterde blikken van omwonenden veroorzaakt.

De politie van Don Hualor werd gistermiddag in het subdistrict Don Hualor op de hoogte gebracht van de ontsnapte struisvogel.

Reddingswerkers, medewerkers van Don Hualor en de politie haastten zich naar de plaats delict en vonden een flink uit de kluit gewassen struisvogel die over de weg rende.  De struisvogel had voor ongeveer een kilometer lange file gezorgd.

De struisvogel liep zich uiteindelijk vast op een parkeerplaats bij een lokaal winkelcentrum.  Het duurde meer dan twee uur voordat de politie de ontsnapte struisvogel tegen de grond kon werken.

Khun Boonkong Leedokmai, de struisvogel verzorger van een boerderij, arriveerde bij het winkelcentrum nadat hij door de politie was geïnformeerd dat een van zijn vogels was ontsnapt.

Khun Boonkong vertelde tegen de politie van Don Hualor: “De struisvogel hoort op een boerderij in de buurt.  Mogelijk heeft iemand de deur van de boerderij per ongeluk opengelaten, wat tot de ontsnapping heeft geleid.” De struisvogel werd ongedeerd teruggebracht naar de boerderij.  

Ondertussen grapten veel Thaise inwoners op sociale media dat de struisvogel er als de kippen bij wilde zijn doordat de winkelcentra in Chonburi voor het eerst in meer dan een maand opnieuw mochten openen vanwege de Covid19 maatregelen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Dragon reddingsteam
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Dragon reddingsteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!