Onlusten in een jeugdgevangenis in Noordoost-Thailand leidt tot verschillende gewonden

NAKHON RATCHASIMA:- In het “Korat Juvenile Training Center” zijn gisteren onlusten uitgebroken. De onrust begon met oproepen tot de vrijlating van een bendeleider die gisteren na zijn ondervraging in de isolatiecel werd geplaatst.

Agenten van het politiebureau van Phở Klang en de reddingseenheid van Huak 31 werden gebeld door agenten van het Trainings- en Jeugdcentrum om assistentie te verlenen.

De opstand begon na een enkele vechtpartij waarbij ze scherpe metalen voorwerpen als wapens gebruikten, waarbij vier gewonden vielen.

De situatie verslechterde verder nadat één van de leiders door agenten in de isoleercel werd gezet nadat hij de gewonde jongeren had gered, die later naar het Tepharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis waren gebracht. Dit leidde tot ontevredenheid onder de leden, die rellen organiseerden om de vrijlating van hun leider te eisen.

De situatie was zodanig chaotisch, dat deze morgen de gezamenlijke strijdkrachten van de Khlong Phai-gevangenis, de provinciale politie van Nakhon Ratchasima en de regionale politie Special Forces Regio 3 tussenbeide moesten komen om de ongeregeldheden te onderdrukken. 

Inmiddels is de situatie onder controle en werden 27 onruststokers naar het trainingscentrum teruggebracht. Ze bevinden zich nu in de Khlong Phai-gevangenis in het district Si Khio van Nakhon Ratchasima, meldde KhaoSod.

Nadat het onderzoek is uitgevoerd door de autoriteiten van de veiligheidscentra en de provinciale politie, zal tijdens het onderzoek een gedegen onderzoek naar de veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd en worden verdere gevolgen voorkomen.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!