Ondernemers in Pattaya vechten voor het voortbestaan ​​van het nachtleven

PATTAYA:- De ondernemers in Pattaya strijden voor meerdere maatregelen om de economie van de stad te verjongen, met de nadruk op het uitbreiden van de openingstijden van uitgaansgelegenheden en het diversifiëren van toeristische inspanningen naar nieuwe markten.

Khun Rumpueng Hamilton alias “Lisa”, voorzitster van de Pattaya Night Business Association, deelde deze week haar optimisme over het economische potentieel van Pattaya en stelde zich een stad voor die levendig blijft tot 4 uur in de ochtend. 

Lisa benadrukte het belang van het verlengen van de openingstijden, vooral buiten de huidige limiet in het gebied van de internationale luchthaven U-Tapao, en beweerde dat dit de inkomsten van de stad aanzienlijk zou vergroten.

Hoewel Pattaya wordt erkend als een belangrijke toeristische bestemming, wees Lisa erop dat er nog steeds onontgonnen potentieel is om te verkennen. Uit gesprekken met het Comité voor Toerismepromotie is gebleken dat er een groeiende consensus bestaat over overheidssteun bij het toestaan ​​van nachtelijke activiteiten voor uitgaansgelegenheden, in overeenstemming met de mondiale toerismenormen. Het uitbreiden van de openingstijden van uitgaansgelegenheden zou een aanzienlijke economische impuls voor Pattaya kunnen betekenen, hoewel er bij een dergelijke transitie uitdagingen kunnen ontstaan.

Naast het pleiten voor langere openingstijden, is de vereniging actief bezig met het promoten van Pattaya in een groter aantal landen. Momenteel is het grootste deel van de toeristen afkomstig uit India, China en Rusland. Om de toeristische markt te verbreden, ligt de focus op het aantrekken van bezoekers uit Amerika, Australië en Europa.

Ondanks de recente versoepeling van de reisbeperkingen voor Chinese en Kazachse toeristen, bevindt de toeristische sector van Pattaya zich op een geleidelijke weg naar herstel, zij het te langzaam. Ondernemers hebben goede hoop dat de Thaise regering zal overwegen om visumvrije toegang uit te breiden tot toeristen uit Noord-Amerika, Australië en Europa, waardoor de lokale economie wordt gestimuleerd en diverse toeristische ervaringen worden aangeboden.

Het uitgaansleven van Pattaya heeft met aanzienlijke uitdagingen te maken gehad, nog verergerd door de gevolgen van de COVID-19-pandemie en verschuivingen in de toeristische demografie. Als reactie hierop zoekt de vereniging overheidssteun om meer toeristen uit Europa en andere regio’s te trekken, met als doel deze bedrijven nieuw leven in te blazen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!