Ondanks de geruchten blijft het Thaise kabinet voorlopig aan de macht

BANGKOK:- De Palang Pracharat-partij in Thailand blijft de hele termijn in functie, ondanks geruchten dat het huis mogelijk voortijdig wordt ontbonden, zo vertelde een parlementslid van de regerende partij dinsdag aan Thai Enquirer.

Het parlementslid reageerde op geruchten die in het weekend verspreid waren, dat premier Prayuth Chan-ocha zou moeten aftreden of dat het Huis zou moeten worden ontbonden.

De geruchten leidden tot talloze hashtags, waaronder verschillende die elke mogelijkheid ontkenden om tot premier te worden benoemd in het geval van het aftreden van Prayuth.

“We hebben de geruchten binnen de partij gehoord en er is absoluut geen waarheid in”, zei het parlementslid van Bangkok, die niet met naam genoemd wilde worden.

“Wat ons betreft, deze regering houdt het de hele termijn vol en we zullen de volgende verkiezingen winnen”, zei hij.

De regerende partij van Thailand en haar coalitiepartners staan ​​onder enorme druk als gevolg van de mislukte Covid-19-reactie van het land.

Een reeks steeds strengere lockdowns heeft de verspreiding van het virus niet in bedwang gehouden, met honderdduizenden besmettingen sinds 1 april en duizenden doden.

De afsluiting heeft ook onmetelijke ontberingen gebracht voor de meest kwetsbare bevolking van het land, aangezien veel mensen van spaargeld of hand-outs leven.

Het vaccinatieprogramma van het land loopt ook achter, aangezien er in het hele land vaccintekorten worden gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ATR
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!