Oman verlengt inreisverbod VK en voegt Maleisië, Thailand en Vietnam toe aan lijst

~IN GÉÉN ZEVEN SLOTEN TEGELIJK LOPEN~
(Weten wat men doet)

MUSCAT:- Een lezer van Olleke Bolleke Thailand uit het sultanaat Oman, Rex Scheepbouwer mij geattendeerd op het feit dat dit land  aankomsten uit Maleisië, Thailand en Vietnam verboden en een toegangsverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en 11 andere landen na een stijging van het aantal Covid19 infecties verlengd.

Het Covid-19-reactiecomité van Oman zei dat het verbod, dat zaterdag van kracht werd, voor onbepaalde tijd van kracht zou blijven.

Het verbod is ook van toepassing op Soedan, Brazilië, Nigeria, Tanzania, Sierra Leone, Ethiopië, India, Pakistan, Bangladesh, Egypte en de Filippijnen.

Sinds het sultanaat sinds 2 juni de coronavirusbeperkingen heeft versoepeld, is het aantal Covid19 infecties gestegen. De winkels mochten toen onder meer tussen 20.00 uur en 04.00 uur open blijven.

Het dagelijkse gemiddelde aantal gemelde gevallen van 31 mei tot 3 juni was 1.130, vergeleken met 820 voor 27 tot 30 mei.

De werknemers van over de grenzen van Oman kunnen wel het sultanaat binnenkomen, op voorwaarde dat ze bewijs hebben van de noodzaak om te reizen van hun werkgevers. 

Oman heeft sinds het begin van de pandemie ongeveer 221.000 gevallen en heeft 2.385 sterfgevallen als gevolg van Covid19 virus geregistreerd.

Naast verlengde kantooruren hebben de autoriteiten op 2 juni stranden, parken, moskeeën en tentoonstellingen geopend en mogen trouwzalen recepties houden met een capaciteit van 50 procent.

Oman staat momenteel aankomsten toe uit andere GCC-landen en een paar andere landen, waaronder Frankrijk, België, Italië, Jordanië, Ierland en Kenia.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: timesofoman..com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!