Om naar Thailand te gaan is men verplicht de “Thailandplus Track & Trace” app te gebruiken

~GOED VOORGAAN DOET GOED VOLGEN~
(
Wie goed doet heeft een positieve invloed op de medemens)

THAILAND: Alle buitenlandse toeristen die naar het land van de glimlach willen reizen, moeten een nieuwe applicatie downloaden genaamd “ThailandPlus”, voordat ze het land in mogen. De applicatie is een nieuw Track & Trace systeem die verplicht gaat zijn voor alle toeristen die het land willen bezoeken. Bekijk de officiële video hierboven voor meer informatie vanuit de Thaise overheid.

Speciaal toeristenvisum
De Thaise regering heeft deze nieuwe applicatie geïntroduceerd, aangezien Thailand zich voorbereidt om zijn grenzen voor de wereld open te stellen en het Special Tourist Visa (STV) -programma voor lang verblijf voor niet-Thaise burgers te promoten.

De ThailandPlus Track & Trace app

“Met deze applicatie kan de Thaise overheid sneller en efficiënter contact leggen met buitenlandse bezoekers in het geval van een plaatselijke COVID-19 uitbraak” zegt een woordvoerder van de Thaise regering. 

Thailandplus
ThailandPlus is gezamenlijk ontwikkeld door het Ministerie van Digitale Economie en Samenleving en het kabinet van de premier, via de Digital Government Development Agency (Public Organization). Het zal onder buitenlandse toeristen vertrouwen wekken over hun gezondheid en veiligheid en de verspreiding van COVID-19-infectie helpen beperken.

Thaise ambassades en consulaten gaan de buitenlandse bezoekers uitleggen hoe de applicatie te gebruiken. Alle buitenlandse bezoekers hebben sowieso voor aanvang van de reis een “certificate of entry” nodig dat bij de ambassades verstrekt wordt. De uitleg kan dan gegeven worden.

Opsporen en traceren COVID-19 uitbraken
De ThailandPlus app lijkt op de Mor Chana app, een applicatie die in Thailand wordt gebruikt voor het opsporen en traceren van eventuele COVID-19 uitbraken. Het zal linken naar informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het toegangscertificaat van de aankomende buitenlandse toeristen voor screening en tracering.

Het is vergelijkbaar met een gps-systeem, omdat ambtenaren de verblijfplaats van de toeristen tijdens hun verblijf in Thailand weten. Als een van hen COVID-19 blijkt te hebben opgelopen, kan onmiddellijk actie worden ondernomen om overdracht van de ziekte te voorkomen.

De Thaise overheid zegt dat de app geen inbreuk op de privacy van de buitenlandse bezoekers maakt, maar alleen bedoelt is om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThailandPlus
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Thai Government

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!