Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”

THAILAND:- Hier een reeks korte stukjes van uw nieuwsbeer van wat er het afgelopen weekend zoal in Thailand is gebeurt:

SAMUT PRAKAN:- Meer dan 20 huizen in een woongemeenschap naast een vijver, in de provincie  Samut Prakan, zijn gisteravond plots beschadigd geraakt nadat het land waarop de huizen staan, over een lange afstand in elkaar zakte.

Een van de bewoners in Soi Srisamphan zei dat het land naast het Bang Krabue-kanaal, dat tussen de vijver en hun gemeenschap ligt, zomaar begon te barsten, waarna er een gigantisch sinkhole ontstond.

Er vielen géén gewonden.

BANGKOK:- Thailand gaat zijn hulp aan buitenlandse gepensioneerden en hun Thaise echtgenoten intensiveren door gratis advies over erfenissen en andere juridische kwesties onder internationale wetgeving te geven.

In gevallen waarin de buitenlandse gepensioneerde de neiging heeft om met een Thaise echtgenoot te trouwen, kunnen ze problemen krijgen zoals erfeniskwesties zeker wanneer ze scheiden of als hun echtgenoot komt te overlijden.

Om dergelijke ongewenste zaken te voorkomen, zal de overheidsorganisatie, het OAG,  nu gratis adviesdiensten aan gaan bieden.

PHUKET:- Een groene zeeschildpad heeft vrijdagavond laat voor het eerst 125 eieren op een strand op Phuket gelegd.

De zeldzame schildpad kwam op het strand van Ao Sane in tambon Rawei aan land

Waarnemingen van nestelende zeeschildpadden van verschillende soorten komen vaker voor in Phuket sinds de pandemie van het coronavirus begon en het toerisme tot stilstand kwam.

VIETNAM:- De Vietnamese monnik die vredesactivist werd, Thich Nhat Hanh en die mindfulness naar het Westen bracht, is op 95-jarige leeftijd in Hanoi overleden. 

In 1967 nomineerde de Koning de zenmeester voor de Nobelprijs voor de Vrede en vertelde de commissie in een brief: ‘Deze vriendelijke boeddhistische monnik uit Vietnam is een geleerde met een immense intellectuele capaciteit. 

Zijn ideeën voor vrede zouden, indien toegepast, een monument vormen voor de oecumene, voor wereldbroederschap, voor de mensheid.’

SARABURI:- Een 52-jarige Thaise man die respect had van lokale bewoners had verworven voor zijn frequente meditatiebeoefening en liefdadigheidsacties, is in Saraburi gearresteerd wegens vermeende verkrachting van een 10-jarig meisje.

Een team van de politie van de Crime Suppression Division (CSD) heeft de man afgelopen weekend aangehouden. 

Hij werd gezocht op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Phetchabun op beschuldiging van verkrachting van een minderjarige meisje en het meenemen van een meisje onder de 15 jaar voor obscene daden.

PHUKET:- Een Thaise transgender die zichzelf identificeert als vrouw, is in een hotel op Phuket, wegens vermeende mensenhandel en uitbuiting van kinderen tegen kinderen onder de 18 jaar gearresteerd.

De 37-jarige Transgender, Khun Supalak, werd door de lokale politie gezocht omdat ze naar verluidt op Twitter kinderen voor sex aanbood, meestal meisjes van onder de 18 jaar.  

De transgender op Twitter hashtag”Pepsi” hebben gebruikt om potentiële klanten te vinden.

BANGKOK:- Het centrum voor luchtvervuiling heeft als gevolg van de  daling van de windsnelheid in de komende week gewaarschuwd voor een gevaarlijk fijnstof niveaus.

Er worden onveilige niveaus verwacht in Bangkok en omgeving van 25 tot 26 januari alsmede in 17 noordelijke provincies van 25 tot 28 januari, dit vanwege stilstaande lucht en een lage windsnelheid.

De concentraties van fijnstof met een diameter van 2,5 micron of minder (PM2,5) de lokale “veilige” drempel van  50 microgram per kubieke meter lucht overstijgen.

KANCHANABURI:- De politie van Kanchanaburi heeft een 23-jarige man gearresteerd in verband met de moord op een Britse man en het verwonden van een andere Engelsman.

De dode Brit, 49, wiens naam werd achtergehouden in afwachting van kennisgeving van familieleden, werd gevonden met steekwonden in zijn nek op een marmeren bank bij het huis gevonden.

De 55-jarige Shaun Kevin Dagnan, liep ernstige steek- verwondingen op. 

Hij is opgenomen in het ziekenhuis van Kanchanaburi en is buiten levensgevaar.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!