Olleke Bolleke geeft een blik op de komende week van wat u mag verwachten in Thailand,  6,000 Amerikaanse soldaten komen naar Pattaya

PATTAYA:- Vandaag geeft uw nieuwsbeer een korte blik op de komende week, van wat er de komende week van 27 26 februari tot en met 4 maart allemaal in Pattaya en Thailand te beleven is.

Zo vinden er komende week vinden er in Pattaya en omgeving twee grote evenementen plaats waarvan zowel toeristen als de gesettelde expats op de hoogte moeten zijn.

Als eerste kan ik u vertellen dat vanaf morgen tot bijna half maart de Cobra Gold oefeningen cofficieel van start gaan, een militair gebeuren waarbij dit jaar bijna 6,000 Amerikaanse soldaten in Oost-Thailand en in en rond Pattaya zullen “rondscharrelen”.

Dit is een gezamenlijke militaire oefening tussen Thailand en het Amerikaanse leger die al vele jaren plaatsvindt en waarbij ook veel andere geallieerde landen betrokken zijn. Dit wordt de eerste volledige Cobra Gold sinds vóór de Covid19 pandemie vanwege beperkingen en voorschriften die de afgelopen jaren van kracht waren.

Volgens Amerikaanse militaire functionarissen is het zelfs het grootste aantal Amerikaanse soldaten dat in meer dan tien jaar op bezoek is geweest voor Cobra Gold oefeningen.

En ja, voordat mijn lezers het vragen, er zullen veel soldaten van hun “vrijheid” en vrije tijd in Pattaya genieten, maar zullen ze onder veel regels staan ​​en onder het toeziend oog van Shore Leave Guard (SLG) en anderen toezichthouders.

Enkele scherpziende medelanders hebben al vooruitgeschoven teams van Amerikaanse militaire hoge bobo’s gezien die ons Pattaya inspecteren en ervoor zorgen dat alles veilig is voor aankomende soldaten

Als tweede kan ik u vertellen dat volgende week het één maand durende muziekfestival begint, dat naar verwachting tienduizenden binnenlandse toeristen voor het festival naar Pattaya zal trekken en dat elk weekend op plaatselijke stranden zal plaatsvinden.

Het festival zal een zegen zijn, zo verwacht ik, zeker voor de lokale toeristische economie, maar voor sommige medelanders zal het een doorn in het oog zijn, aangezien er tijdens de weekenden meerdere wegafsluitingen gepland zijn. 

Zo vindt het festival komend weekend plaats vanaf 4 maart op drie podia op Pattaya Beach en wordt het elke dag van 16:00 uur tot na middernacht afgesloten voor verkeer.

Voor meer details over het muziekfestival klik of tik HIER!

Het feest is gratis!

 Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke wenst u een gezellige week toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!