Olifant in Noordoost-Thailand zoekt hulp bij het kantoor van het Khao Yai National Park om van zijn tergende tandpijn af te komen

NAKHON RATCHASIMA:- Een wilde olifant, door de lokale bevolking bijgenaamd “Plai Nga Diew”, verscheen enkele dagen terug voor het kantoor van Khao Yai National Park om hulp te zoeken voor zijn gewonde linker slagtand, aldus rangers. 

Dit is de tweede keer dat de dikhuid hulp van parkbeambten zocht voor de pijn van zijn linker slagtand. Hij verscheen voor het laatst in maart. 

Khun Chaiya Huaihongthong, die de leiding heeft over het nationale park in het Pak Chong-district van Nakhon Ratchasima, zei dat de olifant niet stevig op de benen stond en veel gewicht verloren had. Ook zijn slagtanden waren gebroken. Hij zei dat hij Patarapol Maneorn, een dierenarts van het departement van nationale parken, afdeling fauna en flora  had ingehuurd om het “Plai Nga Diew” te behandelen. 

Khun Chaiya denkt dat de olifant zijn slagtanden heeft gebroken door op rotsen of bomen te slijpen, of met anderen olifanten te hebben gevochten. Hij voegde eraan toe dat “Plai Nga Diew” zonder verdoving kan worden behandeld, omdat hij kalm en goedgezind is.

De dierenarts legde intussen uit dat de pijn in de slagtand te wijten kan zijn aan een gebrek aan calcium, omdat veel dieren mineralen nodig hebben om hun botten op te bouwen. Hij riep daarom natuurbeschermingsorganisaties en onderwijsinstellingen op om samen te werken met de nationale parken zodat in samenwerking zoutpannen voor herten en olifanten kunnen worden gecreëerd. 

Hij voegde eraan toe dat Plai Nga Diew tekenen van verbetering vertoont na de behandeling, maar nog steeds onder onder behandeling staat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!