Noord-Thailand krijgt vandaag te maken met In het noorden veel regen en windstoten

PATTAYA:- Het meteorologisch instituut van Thailand voorspelde dat het noordelijke deel van Thailand vandaag te maken zak krijgen met verspreidde onweersbuien en windstoten. Het instituut adviseerde de bewoners om uit veiligheid binnenshuis te blijven.

Het instituut liet weten dat deze omstandigheden worden veroorzaakt door westelijke winden die zich naar het noorden en noordoosten van Thailand zulle. verplaatsen, terwijl zuidoostelijke winden vocht van de Zuid-Chinese Zee naar de bovenste Golf van Thailand en de centrale en oostelijke regio’s zal brengen. 

De bewoners in het noordelijke deel van het land moeten op hun hoede zijn voor de zware omstandigheden door buitenruimtes, grote bomen en onbeveiligde reclameborden te vermijden, adviseerde de autoriteit, eraan toevoegend dat boeren maatregelen moeten nemen om schade aan hun gewassen te voorkomen. 

Ondertussen zal de noordoostelijke moesson vandaag de overhand krijgen over de Golf en het zuiden, waardoor in het lagere zuiden geïsoleerde onweersbuien ontstaan, zo voegde het weerinstituut eraan toe. 

Het instituut wees er ook op dat de vervuiling door fijnstof en smog in het noorden van Thailand in deze periode zal afnemen als gevolg van de toegenomen onweersbuien daar.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!