Het Thaise paspoort staat op de 63e plaats van de krachtigste landen met 82 visumvrije bestemmingen

BANGKOK:- Omdat Thaise staatsburgers naar maar liefst 82 gebieden mogen reizen zonder dat ze een visum nodig hebben, staat het Thaise paspoort volgens een index in 2024 op de 63e plaats van krachtigste ter wereld.

Uit de Henley Passport Index blijkt dat het koninkrijk vooruitgang heeft geboekt vergeleken met de afgelopen twee jaar, toen Thailand in 2022 op de 70e plaats stond en in 2023 op de 64e plaats.

De index is gebaseerd op gegevens van de International Air Transport Association en het onderzoeksteam van het in Londen gevestigde investeringsmigratieadviesbureau Henley & Partners.

Volgens de gegevens omvatten de 82 visumvrije gebieden van Thailand Japan, Zuid-Korea, Rusland, Irak, Turkije, Argentinië en Brazilië.

Zes landen stonden bovenaan de lijst, dit zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Japan en Singapore.

Burgers van deze landen kunnen zonder visumplicht naar 194 landen reizen. Bovendien staan ​​de twee Aziatische landen in de lijst al vijf jaar op rij bovenaan de index.

De op één na krachtigste paspoorten zijn die van Zuid-Korea, Finland en Zweden, die 193 visumvrije bestemmingen hebben.

Tragisch genoeg staat Nederland op de derde en België op de vierde plaats.

De top vijf van landen met de minste visumvrije landen zijn Afghanistan (28 gebieden), Syrië (29), Irak (31), Pakistan (34) en Jemen (35).

Het gemiddelde niveau van het aantal visumvrije bestemmingen dit jaar bedraagt ​​111 landen, bijna het dubbele van het aantal in 2006, toen het aantal 58 landen bedroeg.

Als onderdeel van de recente inspanningen van de regering om de economie een impuls te geven, hebben Thailand en China besloten om vanaf 1 maart 2024 definitief af te zien van de visumplicht voor hun burgers.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Het Thaise paspoort staat op de 63e plaats van de krachtigste landen met 82 visumvrije bestemmingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!