Noord- en Noordoost-Thailand krijgen vandaag te maken met zware regens

THAILAND:- Er wordt zware tot zeer zware regenval in de noordelijke en noordoostelijke regio’s van het land verwacht, zo heeft het Thais meteorologisch instituut voorspeld. Bangkok zal in sommige gebieden zware regenval ervaren, met een waarschijnlijkheid van 70%.

Het instituut voorspelt dat het moessondal de komende 24 uur over de noordelijke, bovenste centrale en noordoostelijke regio’s zal trekken. Er is ook een lagedruksysteem aanwezig dat het westelijke deel van het land bedekt. Ondertussen heerst er nog steeds de zuidwestelijke moesson over de Golf van Thailand, de zuidelijke regio en de Andaman Zee.

Dit weerpatroon zal leiden tot hevige regen in sommige delen van Thailand en zeer zware regen in bepaalde delen van de noordelijke en noordoostelijke regio’s. 

De bewoners in deze gebieden is geadviseerd voorzichtig te zijn met de risico’s die gepaard gaan met zware en cumulatieve regenval, die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen, vooral in gebieden in de buurt van rivieren en valleien. 

In het bovenste deel van de Golf van Thailand en het noordelijke deel van de Andaman Zee worden golven verwacht van 1 tot 2 meter hoog, of hoger in gebieden met onweersbuien. Kleine schepen worden geadviseerd om zich niet in gebieden met onweersbuien te wagen.

Bovendien bevindt de tropische storm Koguma zich in het bovenste deel van de Zuid-Chinese Zee en zal naar verwachting op 8 en 9 oktober dichter bij de zuidelijke en zuidoostelijke kust van China komen. Verwacht wordt dat het land achtereenvolgens zal verzwakken tot een tropische depressie en een lagedruksysteem. Deze storm zal geen directe invloed hebben op de weersomstandigheden in Thailand, aldus het instituut.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!