Noodleshop in Chiang Mai belooft prijs van 3 baht te behouden ondanks de hogere kosten

CHIANG MAI:- Een noodleshop in Chiang Mai, beroemd om zijn noedelsoepgerechten van 3 baht, beloofde de lage prijs te behouden ondanks een enorme winstdaling als gevolg van de hogere grondstofkosten.

De eigenaar, Khun Thawat Pirata, zei gisteren dat zijn winkel, gelegen in het hoofddistrict van de noordelijke stad, nog nooit zo hoge kosten heeft gehad sinds de oprichting 34 jaar geleden.

“Onze winkel verkoopt al meer dan 34 jaar noedelsoepen voor 3 baht per portie.  We hebben de grondstoffen nog nooit zo duur gekregen.  De winkel heeft meer dan 30 procent van de winst verloren”, aldus de 64-jarige eigenaar.

“Maar we zullen de prijs niet verhogen, omdat we de zaken niet erger willen maken voor onze klanten, die worstelen om te overleven in dit soort economie”, voegde hij eraan toe.

Een andere levensmiddelenwinkel in Chiang Mai beloofde ook de prijzen niet te verhogen.

Khun Arun Sammasap, 72, eigenaar van de Oh Rotdet rijst- en curry-eetgelegenheid in het district Muang, zei donderdag dat haar voedingswinkel bijna 50 procent van de winst had verloren, aangezien de grondstofprijzen tot 20 procent waren gestegen.

“Maar we verkopen nog steeds tegen de bestaande prijzen, 20-30 Baht per gerecht.  Onze klanten moeten geld besparen omdat hun kosten van levensonderhoud stijgen, “zei ze.

De winkeleigenaar voegde er echter aan toe dat als de prijzen van grondstoffen blijven stijgen, de hoeveelheid voedsel “iets verminderd” zou kunnen worden, zodat de gerechten tegen de bestaande prijzen kunnen worden verkocht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!