Myanmar verbiedt de Amerikaanse dollar

MYANMAR:- Dit land heeft het gebruik van de Amerikaanse dollar voor binnenlandse transacties verboden in overeenstemming met de richtlijn van de Centrale Bank (CB) van 25 mei 2022.

De aankondiging heeft betrekking op het eerdere bevel van de CB om rekeningen in vreemde valuta bij particuliere banken om te zetten in Kyat.

Hoewel deze richtlijn weken geleden van kracht werd, zijn bedrijven die op de vrijstellingslijst stonden, evenals andere bedrijven zoals hotels, restaurants, internationale scholen en zelfs verhuur voor buitenlandse bezoekers, in de dollar blijven handelen.

Het nieuwe beleid vereist ook dat alle overheidsinstanties dit bevel handhaven en de bevindingen rapporteren aan het CI.

Net als bij de vorige richtlijn blijft het onduidelijk hoe een dergelijke alomvattende maatregel zal worden uitgevoerd of gehandhaafd.

Eerdere pogingen om Myanmar te “de-dollariseren” stuitten op felle kritiek en tegenstand.

De aankondiging om alle holdings om te zetten in kyats leidde tot klachten van buitenlandse zakelijke entiteiten in het land, die allemaal zeggen dat draconische pogingen om de waarde van de kyat te ondersteunen en te voorkomen dat deze verder in waarde daalt, tot meer schade zullen leiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS world
Content: Olleke Bolleke in AZIË
Bron: Thai PBS world

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!