Nieuwe speedbootdiensten van het vasteland van Trang naar de 3 populaire Thaise eilanden 

ZUID-THAILAND:- Volgende maand zal er voor het eerst reguliere speedboot-service beschikbaar zijn om de zuidelijke provincie Trang te verbinden met de drie populaire eilandbestemmingen om het hoofd te bieden aan de toegenomen toeristenaankomst als gevolg van het visumvrije beleid van de regering.

Momenteel moeten toeristen die van het vasteland van Trang, een kustprovincie van de Andaman Zee, naar een van die eilanden willen reizen, tegen fikse prijzen een langstaartboot of een speedboot huren.

Satun Pakbara Speed ​​Boat Club Co Ltd zal vanaf 1 november regelmatige speedbootdiensten aanbieden tussen het vasteland en de eilanden Ngai, Kradan en Muk, aldus de algemeen directeur van het bedrijf, Samart Charoenrit.

Hij zei dat zijn bedrijf met de nieuwe dienst was gekomen vanwege tekenen van een toename van het aantal toeristen dat volgde op het beleid van de regering om visumvrijstelling te verlenen aan bezoekers uit China en Kazachstan.

De speedbootroute begint bij de haven van Pak Meng in de wijk Sikao in Trang. De boot stopt respectievelijk bij Koh Ngai, Koh Kradan en Koh Muk. Op de terugweg verlaat de boot Koh Muk en stopt bij Koh Kradan en Koh Ngai voordat hij terugkeert naar de haven.

Volgens khun Somchai Thaewkaew, een toeristische operator in Trang, kost het 2.000 tot 2.500 baht om een ​​longtailboot van het vasteland naar Koh Kradan te huren, en 8.000 tot 12.000 baht voor een speedboot. Een enkele reis met een normale rondvaartboot kost 500 baht per passagier, zei hij.

Somchai zei dat de nieuwe speedbootdiensten vanaf volgende maand beschikbaar zouden zijn en toeristen veel geld zouden besparen, vooral degenen die tussen de drie populaire eilanden van Trang willen springen.

Verwacht wordt dat deze route vooral buitenlandse toeristen zal aanspreken.

De dienst is beschikbaar vanaf 20 oktober.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!