Nieuwe regels voor duikers-boten in Thailand ingesteld om de veiligheid voor mens en dier te vergroten

PHUKET:- De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Warawut Silpa-archa heeft nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd die duikers-boten verbieden om te dicht bij duikplekken te komen.  De regel zou tot nu toe alleen van toepassing zijn op nationale parken en zou vereisen dat grote boten 100 tot 200 meter van duikplekken blijven.

Duikbedrijven die duiken aanbieden door veel scuba duikers op boot meenemen,  , zullen hun duikers de laatste 100 meter naar de duikplek moeten vervoeren op een kleinere boot of rubberboot.  Varawut zei dat de propellers en motoren van grote schepen een gevaar vormen voor duikers in het water en hinderlijk zijn voor de koraalriffen en de wezens die ze bewonen.  Hij deed een beroep op toeristen om met deze nieuwe regels in Thailand na te leven.

De nieuwe beperkingen brengen Thailand in overeenstemming met de norm van de Internationale Maritieme Organisatie die alle boten oplegt om ten minste 50 meter afstand te houden van duikplekken en duikers in het water. 

Als duikers hun duik beëindigen, stoppen ze een paar minuten aan de oppervlakte voor decompressie, dus grote schepen met grote propellers die door het water snijden, kunnen een extreem gevaar vormen als ze zo dicht bij duikpunten mogen passeren.  Sommigen hebben om dezelfde veiligheidsreden gevraagd om deze nieuwe regel uit te breiden tot speedboten.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu voert de regel en sancties uit met een systeem van drie constateringen.  De eerste overtreding van de regel zal resulteren in een officiële waarschuwing en een boete van 5.000 baht.  Bij herhaalde overtredingen wordt de boete verhoogd naar 20.000 baht en wordt de vergunning van het bedrijf voor 30 dagen geschorst.  De derde overtreding brengt een nog drastischere verhoging van de straf met zich mee, met een boete van 100.000 baht en de vergunning van het bedrijf om de boot te exploiteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Phuket News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Phuket News

Eén gedachte over “Nieuwe regels voor duikers-boten in Thailand ingesteld om de veiligheid voor mens en dier te vergroten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!