Nieuwe maatregel in Thailand, automobilisten die hun bekeuring niet betalen, moeten mogelijk gaan brommen

BANGKOK:- Automobilisten die weigeren hun verkeersboetes te betalen, kunnen worden gearresteerd op grond van de laatste maatregel die door de Koninklijke Thaise politie, het RTP, is ingesteld.

Onder de nieuwe maatregel, die met onmiddellijke ingang ingaat, krijgen automobilisten die hun boete niet voor de deadline betalen, nog eenmaal een waarschuwing.

Als ze de boetes blijven ontduiken, zal er een arrestatiebevel worden uitgevaardigd, aldus generaal-majoor Jirasan Kaewsaeng-ek, de plv.  commissaris van het grootstedelijk politiebureau van Bangkok, het MPB bekend.

De maatregel werd ingevoerd nadat veel automobilisten hun openstaande boetes niet betaalden en de verkeersregels bleven overtreden.  Als zodanig, zei generaal-majoor Jirasan, besloot de MPB een hard standpunt in te nemen.

De maatregel, voegde hij eraan toe, zou automobilisten dwingen meer gedisciplineerde chauffeurs te zijn en ook de verkeersveiligheid helpen verbeteren.

De details van de nieuwe maatregel uitleggend, zei generaal-majoor Jirasan dat nadat automobilisten een bekeuring voor een verkeersovertreding hebben gekregen, hetzij ter plaatse of per post, ze een specifieke termijn krijgen om de boete te voldoen.

Als de automobilisten de boete niet voor de deadline betalen, stuurt de politie hen binnen 15 dagen na de deadline een schriftelijke waarschuwing.

De automobilisten krijgen dan nog eens 15 dagen de tijd om de boete te betalen.  Ze hebben de mogelijkheid om elektronisch te betalen via de Krungthai Bank, via balies bij gemakswinkels, per post of op landelijke politiebureaus.

Het niet betalen van de boete na de waarschuwing zou ertoe leiden dat de automobilisten maximaal twee dagvaardingen krijgen van de politie.

Als de automobilisten niet reageren op de twee dagvaardingen, zal de politie een rechtbank vragen om een ​​arrestatiebevel uit te vaardigen, aldus de plv.  commissaris.

De automobilisten zullen worden beschuldigd van het vermijden van boetes, die bestraft kunnen worden met boetes tot 1.000 baht.

Bovendien zal strafbare feit  worden vermeld in hun strafblad, wat hun kredietscore en werkgelegenheidsvooruitzichten zou kunnen schaden. Het zou het voor hen ook moeilijker maken om bepaalde juridische transacties uit te voeren, aldus de plv.  commissaris.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pawat Laopaisarntaksin
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!