Nieuw Thais restaurant geopend in hartje Gent: “We brengen Bangkok naar hier, en steken het in een hip jasje”

GENT:- Pitaya was al te vinden in steden zoals Londen en Brussel, maar nu heeft ook Gent een eigen vestiging. Ook hier kan je genieten van traditionele Thaise gerechten, recht van de straten van Bangkok geplukt, maar dan in een trendy jasje. Denk aan rijst met gekarameliseerde runderblokjes of rode curry met kip en courgettes, geserveerd in een bamboe kom. Stuk voor stuk vers klaargemaakt in een open keuken.

De eerste vestiging van Pitaya werd meer dan tien jaar geleden geopend in Bordeaux door een Fransman, een grote liefhebber van de Thaise keuken. Sinds dan zijn er zo’n 150 restaurants bijgekomen in heel Europa: van Londen tot Malaga. “En we zijn nog aan het uitbreiden”, grinnikt Olivier Goetschalcks, zaakvoerder van de pas geopende vestiging in Gent. “In Brussel, Luik, Namen, Charleroi, Nijvel en Antwerpen waren we al aanwezig. Maar nu is het aan Gent om op culinaire ontdekkingsreis te gaan door Thailand. We brengen Bangkok naar hier, en steken het in een hip jasje.”

Zo kan je kiezen tussen een klassieke Pad Thai – gebakken rijstnoedels met pindanoten, sojascheuten, limoen en Thaise bieslook – maar evengoed voor een meer avontuurlijke Beef Loc Lac – Thaise witte rijst met gekarameliseerde runderblokjes, tomaat en komkommer. Voor de liefhebbers van pikant eten is de rode curry met kip, paprika, courgette en bamboescheuten een aanrader. Al moet je bij je volgende bezoek zeker de Kao Pad Kung proberen. Dit gerecht met gebakken rijst, garnalen, knapperige groenten en een zoetzure gember-limoensaus staat maar even op de kaart. Afsluiten kan met Thaise koekjes en ijs. “Alles wat we maken is kraakvers. We koken niets op voorhand.”

Niet alleen de gerechten van Pitaya zijn een kruisbestuiving tussen Oost en West, de inrichting is dat ook. “Net zoals in Bangkok koken we in woks in een open keuken, zodat de klanten de hele tijd kunnen meekijken terwijl hun eten klaargemaakt wordt. Ook de houten krukjes waar de klanten op zitten, doen denken aan de typische Thaise eetkraampjes. Maar de bamboe kommen en de zwarte vloer, maken het dan weer een stuk hipper.”

Eten kan ter plekke – binnen of buiten op het prachtige terras – maar afhalen is evengoed een optie. Binnenkort kan dat ook met een bootje, kano of sub. Dan scan je vanop het water een QR-code, wacht je een paar minuutjes tot je bestelling klaar is, en kan je zo weer verder varen. Je broek scheuren zal je hier niet meteen doen. Pitaya staat bekend voor haar democratische prijzen, en wil dat ook zo houden.

Pitaya Gent, Jakobijnenstraat 2, 9000 Gent. Open van maandag tot donderdag en zondag van 11 tot 22 uur, en op vrijdag en zaterdag van 11 tot 23 uur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wannes Nimmegeers 
Content: Jill Dhondt 
Bron: HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!