Nederlandse vrouw gearresteerd op Phuket Airport voor binnenkomst en verblijf in Thailand zonder de juiste documenten 

PHUKET:- Een 28-jarige Nederlandse vrouw is op de luchthaven van Phuket gearresteerd omdat ze geen visum had om in Thailand te verblijven. Het is voor de autoriteiten een raadsel hoe ze het land kon binnenkomen zonder geldige verblijfspapieren.

Dat meldt de social media pagina van The Thaiger. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten bekend te zijn met de zaak van onze landgenote. „De vrouw heeft consulaire bijstand van ons ontvangen”, voegt een woordvoerder van het ministerie toe.

Op een foto van de Thaise politie is de blonde vrouw te zien, zittend op een stoel, te midden van meerdere agenten. De vrouw, die niet bij naam werd genoemd, viel door de mand toen ze aankwam op het vliegveld van het bij toeristen populaire eiland Phuket. Ze werd na haar aanhouding overgebracht naar het politiebureau van Sakhu, waar ze meerdere aanklachten kreeg te horen: het illegaal binnenkomen en het zonder visum verblijven in Thailand. Na het eerste onderzoek kon nog niet worden vastgesteld hoe ze erin was geslaagd het Zuidoost-Aziatische land in te komen.

Kaarten
Thailand heeft een systeem op poten gezet om effectief om te gaan met buitenlanders die de wet overtreden. Dat gebeurt door middel van gele en rode kaarten, dat in Phuket is opgezet. Buitenlanders die voor het eerst op het eiland verblijven en een overtreding begaan, krijgen een gele kaart. Wie daarna nogmaals over de schreef gaat een rode, wat leidt tot uitzetting. Rode kaarten maken het visum van buitenlanders bovendien per direct ongeldig, maar aangezien de Nederlandse vrouw geen visum heeft, krijgt ze – hoewel ze voor het eerst de wet overtrad – toch direct rood. Ze zal dan ook het land worden uitgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Politie Phuket 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!