Nederland is in Thailand wereldkampioen beach korfbal geworden

PATTAYA:- Het Nederlands Beachkorfbalteam is in Thailand Wereldkampioen geworden. In de finale werd met 7-4 gewonnen van Taiwan, de ploeg waar Oranje eerder dit toernooi nog van verloor.

In de groepsfase verloor Nederland nog met 5-6 van Taiwan, mede doordat er niet scherp gestart werd. In tegenstelling tot in de groepswedstrijd, was Nederland in de finale wel vanaf het begin bij de les. Oranje kwam op een 3-0 voorsprong, al kregen ook de Taiwanezen kansen. Ze scoorden de 3-1, maar daarna kreeg Nederland verdedigend meer en meer grip op Taiwan. Echter, in de afronding ontbrak de focus. Typerend daarvoor waren twee gemiste strafworpen in de eerste helft. Bij rust stond het dan ook nog steeds 3-1.

Na rust kon Momo Stavenuiter het gat met een slimme kans vergroten naar 4-1, maar Taiwan maakte direct de 4-2. Taiwan zette in de fase die volgde volop in op de tweepunters en hoewel ze veel konden herhalen, kregen ze de bal niet door de korf. Nederland speelde aanvallend rustig en organiseerde de rebound goed. Dit werd beloond met een tweepunter, wederom uit handen van Stavenuiter. Marije Visser kon vervolgens ook nog de 7-2 maken. Het laatste woord was voor Taiwan met een tweepunter vanuit de hoek, maar bij een eindstand van 7-4 is Nederland Wereldkampioen Beachkorfbal.

Bondscoach Roelof Koopmans kan zijn geluk niet op “Fantastisch, dit is waar we voor kwamen. Ik ben trots op het team en de manier waarop we ons herpakt hebben na de verloren wedstrijd tegen Taiwan in de groepsfase. Dat we ze nu in de finale verslaan, illustreert niet alleen onze kwaliteit, maar ook onze veerkracht.”