De oostflank van Bangkok krijgt een waterrijk bos voor recreatie

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration,afgekort de BMA,transformeert een stuk grond van 86 rai gelegen aan de oostflank van Bangkok in een waterrijk bos, een groene ruimte ontworpen om stadsbewoners te voorzien van frisse lucht en recreatieve voorzieningen.

Dit perceel, bevindt zich in het district Bung Kum en werd voorheen erkend als Klong Lam Bung Kum. Het oorspronkelijke doel was om te fungeren als een opvangbekken voor overstromingswater, waarbij overtollige regenval werd geabsorbeerd en overstromingen in het oostelijke deel van Bangkok werden voorkomen.

In de loop van de tijd is dit gebied, dat beschikt over een rijk ecologisch systeem dankzij de inheemse plantensoorten en de associatie met omliggende gemeenschappen, uitgegroeid tot een openbaar park. Het is een populaire plek geworden voor de lokale bevolking die op zoek is naar beweging, ontspanning en vrijetijdsactiviteiten.

Gezien de waterrijke kenmerken en de relatieve nabijheid van twee extra openbare parken, Seri Thai Park en Navaminphirom Park, heeft de BMA besloten om de locatie uit te bouwen tot een districtspark, opererend onder het Bangkok Wetland Forest (BWF)-concept.

Het ontwikkelingsplan voor het nieuwe park, opgesteld door de BMA, omvat een 3.060 meter lange met asfalt bedekte loopbrug en een 420 meter lange loopbrug langs het water, compleet met een beschermende barrière. De BMA heeft ook aanzienlijke landschapsverbeteringen doorgevoerd, extra verlichtingsarmaturen geïnstalleerd, afvalwater-zuiveringstanks toegevoegd en barrières opgezet om te voorkomen dat voertuigen de loopbrug betreden, zo stond in Bangkok Post geschreven.

Olleke Bolleke in Bangkok

Eén gedachte over “De oostflank van Bangkok krijgt een waterrijk bos voor recreatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!