Natuurbeschermers rouwen om de dood van een luipaard in het Kaeng Krachan National Park van Thailand

HUA HIN:- Een luipaard, van naar schatting tussen de zes en zeven jaar oud, werd aangetroffen in de buurt van de Ban Krang-eenheid in het Kaeng Krachan National Park. Het luipaard, werd in kritieke toestand met meerdere verwondingen werd ontdekt, bezweek aan zijn verwondingen na een vermoedelijke ontmoeting met andere wilde dieren.

Khun Somjet Chantan, directeur van het Conservation Area Administration Office nr. 3 in Phetchaburi, zei dat parkwachters het lichaam van het dier op korte afstand van hun station gelokaliseerd hebben.

Dierenarts Anurak Sukulpong vergelijkbaar samen met het veterinaire personeel van het district een onderzoek uit en zei dat het luipaard in totaal 42 wonden had opgelopen door beten en krassend over zijn lichaam, wat op gewelddadige schermutselingen met andere dieren wees. Er werd geconcludeerd dat de gecombineerde factoren infectie en ondervoeding de doodsoorzaak waren.

Het luipaard (Panthera pardus Linnaeus), bekend om zijn eenzame en aanpasbare karakter, gedijt in diverse habitats, variërend van dichte bossen tot meer open landschappen, op voorwaarde dat er dekking is. Het soort, die hoge temperaturen verdraagt ​​en zichzelf in stand kan buiten de buurt van waterbronnen houden, staat bekend om zijn intelligentie en jachtvaardigheid.

Om te voorkomen werd het luipaard later met ongebluste kalk begraven om mogelijke overdracht van ziekten te voorkomen, in overeenstemming met wetenschappelijke en natuurbeschermingsrichtlijnen.

Olleke Bolleke in Hua Hin & omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!