Nationale parken in Noord-Thailand gaat het bestaande alcoholverbod tijdens het koele seizoen strenger naleven 

CHIANG MAI:-Zeven belangrijke nationale parken in het noorden voeren de maatregelen op om ervoor te zorgen dat bezoekers zich houden aan het verbod op alcoholgebruik, aangezien het aantal bezoeken tijdens het koude seizoen naar verwachting zal toenemen. 

Er zijn strengere maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het verbod strikt wordt nageleefd in een tijd van het jaar waarin nationale parken in het noorden van Thailand een topbestemming zijn, zo,vertelde Khun Songkran Pakchokdee, directeur van Stop Drink Network, een niet-gouvernementele organisatie die campagne voert om de alcoholconsumptie terug te dringen. 

Het alcoholverbod, dat in 2021 in nationale parken van kracht werd, is gericht op het beschermen van de rechten van de meerderheid van de bezoekers die liever genieten van de natuurlijke schoonheid dan feesten, zo beweerde Khun  Songkran. 

Bovendien beschermt het verbod op alcoholgebruik de natuurlijke omgeving tegen afval dat doorgaans wordt achtergelaten door dronken en luidruchtige kampeerders, zei hij. 

De zeven parken die de handhaving intensiveren zijn Doi Suthep-Pui, Op Khan, Phu Hin Rong Kla, Doi Inthanon, Chae Son, Phu Soi Dao en Phu Chi Fa.

Degenen die het alcoholverbod overtreden, kunnen een boete krijgen van maximaal 1.000 baht of een gevangenisstraf van maximaal een maand.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!