NASA Thailand stimuleert missie om Thais eten de ruimte in te lanceren

NAKHON SAWAN:- De Thaise ruimtevaartorganisatie heeft de eerste missie ter wereld goedgekeurd om Thais voedsel de ruimte in te sturen.  De ironische poging om het enthousiasme van Thaise studenten voor ruimtetechnologie en verkenning aan te wakkeren werd geleid door Chris Parker, een Canadese YouTuber, via zijn kanaal “Retired working for you” (RW4U).

Het Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) is zaterdag begonnen met het promoten van een video van de missie op zijn Facebook-pagina.

De videoclip toont een pittig bord pad kaprao die in de stratosfeer wordt gelanceerd, bevestigd aan een ballon op grote hoogte.

Het lanceerplatform was het Bueng Boraphet-voetbalveld in Nakhon Sawan, waar de missie om de effecten van stratosferische omstandigheden op het beroemde gerecht met basilicumsmaak van Thailand te testen op 10 februari werd gelanceerd.

Parker, die de rol van missiecontrole op zich nam in de clip, zei dat hij geloofde dat “de toekomst van Thailand geweldig is”.

Hij voegde eraan toe dat alle Thaise mensen trots moeten zijn op hun thuisland, voordat ze Thaise kinderen aanmoedigen om grote ambities te hebben.

“Ik wil dat de studenten hier vandaag begrijpen dat je over je toekomst moet dromen, omdat je alles kunt doen wat je wilt”, zei hij tegen het publiek van schoolkinderen.

Twee porties pad kaprao met daarop een gebakken ei – een op een bord en de andere in een plastic doos – werden vervolgens onder een ballon op grote hoogte gemonteerd en naar een hoogte tussen 30 en 35 kilometer gelanceerd.

De ballon viel een dag na de lancering op de grond in een rijstveld in het Banphot Phisai-district van Nakhon Sawan.  De vergulde pad kaprao was volledig verdwenen, maar de portie in de plastic doos overleefde zijn ruimteavontuur intact.

Naast het aanmoedigen van Thaise studenten om ruimtetechnologieën voor het land te ontwikkelen, creëert deze activiteit ook een gids voor experimenten die scholen en universiteiten kunnen uitvoeren en manieren verbeteren om hun apparaten sneller te herstellen,” zei GISTDA.

Het bureau prees ook het YouTube-kanaal van Parker en feliciteerde het team met hun succesvolle missie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!