Nakhon Pathom: Special Forces nemen 69 ton illegaal varkensvlees in beslag

NAKHON PATHOM:- Eén zgn. Special Forces-eenheid van Phraya Nakhon Ratchasima heeft gisteren, 5 januari, 69 ton illegaal varkensvlees in beslag genomen nadat bleek dat meer dan de helft van de transportvergunningen bleek vals te zijn.

Khun Thanadol Suwannarath, de plv.  commandant van de eenheid, maakte bekend dat de inval plaatsvond in een koelopslag in de provincie Nakhon Pathom na een tip. Het ministerie van Landbouw en Coöperaties had, bijgestaan ​​door de Special Forces, informatie ontvangen die duidde op de smokkel van illegale dierlijke producten naar Tha Kham, Sam Phran District, Nakhon Pathom.

De Special Forces-eenheid hield het gebied in de gaten vanaf de schemering van 4 januari tot en met gisterochtend 5 januari. Tijdens hun onderzoek op drie locaties ontdekten ze een bedrijf in Tha Kham, Sam Phran District, Nakhon Pathom, dat 69 ton bevroren varkensvlees opsloeg. Deze omvatte 22 ton varkensvlees van onbekende oorsprong en nog eens 47 ton vergezeld van valse transportvergunningen voor varkenskarkassen. De ambtenaren hebben het varkensvlees in beslag genomen en ondernemen juridische stappen wegens overtreding van Sectie 22 van de Animal Epidemic Act, B.E. 2558 (2015), begaan door het bedrijf.

In de volgende stappen zal de Special Forces-eenheid de 69 ton bewijsmateriaal gedurende 15 dagen bewaren, waardoor de exploitant zijn legitimiteit kan bewijzen. Ook zij zullen de overtreding melden en het onderzoek voortzetten om de herkomst van het varkensvlees op te sporen, zo stond in de  KhaoSod te lezen.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!