Naarmate het nieuwjaar nadert stijgen de temperaturen in Thailand!

PATTAYA:- Alle delen van Thailand behalve het zuiden zullen koele ochtenden en mist gaan ervaren alsmede een lichte tijdelijke temperatuurstijging, dit is het gevolg van een verzwakkend hogedrukgebied dat Thailand en de Zuid-Chinese Zee bedekt.

Het Thais meteorologisch instituut adviseerde mensen vandaag om in de week voorafgaand aan Nieuwjaar op hun gezondheid te letten vanwege de veranderende weersomstandigheden. 

Het verkeer moet voorzichtig zijn in gebieden met slecht zicht, terwijl boeren maatregelen moeten nemen om schade aan gewassen te voorkomen, zo voegde het eraan toe.

Het instituut zei dat de sterke noordoostelijke moesson die over de Golf en het zuiden heerst, zal verzwakken en geïsoleerde zware regenval naar het lagere zuiden zal brengen.

Bij zeeomstandigheden kunnen de golven in de benedenloop van de Golf oplopen tot 2-3 meter hoog en bij onweersbuien tot meer dan 3 meter hoog.

Het weerinstituut waarschuwde de mensen in het lagere zuiden om op te passen voor zware regenval en de opeenhopingen ervan die plotselinge overstromingen en overstromingen kunnen veroorzaken. 

Het departement voorspelt ook dat na 1 januari een ander gematigd hogedruksysteem vanuit China zich zal uitbreiden naar het noorden en noordoosten, met een daling van de temperatuur en harde wind tot gevolg.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!