Naar verwachting zullen er deze maand ruim 15,000 mensen aan de Pattaya Marathon deelnemen

PATTAYA:- De verwachting luidt dat er meer dan 15,000 mensen zullen deelnemen aan de komende marathon van Pattaya, welke op 20 en 21 juli georganiseerd wordt. Deze week werd er een persconferentie in het Dusit Thani Pattaya Hotel gehouden om aan te kondigen dat het evenement “in kannen en kruiken” was.

Volgens burgemeester Poramase heeft de marathon van Pattaya meer dan drie internationale standaardevenementcertificaten ontvangen van de World Athletics Association voor de marathon van 42.195 km, de halve marathon van 21.1 km en de afstanden van 10 km. 

Dit maakt dat de marathon van Pattaya, een van de slechts twee marathons in Thailand die alle drie de certificeringen voor hetzelfde evenement hebben ontvangen.

Burgemeester Poramase verklaarde dat de wedstrijd dit jaar naar verwachting meer dan 15,000 lopers en bijna 15,000 begeleidende reizigers naar  Pattaya City zal trekken.

Er wordt verwacht dat er meer dan 20,000 kamerboekingen zullen worden gedaan, en tijdens het evenement zullen meer dan 3,000 vrijwilligers en ambtenaren aanwezig zijn. 

Het evenement zal ook 100% wegafsluitingen op traject met zich meebrengen en zal naar verwachting meer dan 250 miljoen baht genereren voor de economie van  Pattaya en Chonburi.

De Pattaya Marathon 2024 omvat vier racecategorieën, waaronder de Marathon (42.195 km) en de Halve Marathon (21.1 km), die op zondag 21 juli van start gaan, terwijl de races van 10 km, 4.5 km, de rolstoelrace en de familierace De run vindt plaats op zaterdag 20 juli.

De start- en finishpunten voor alle races zijn bij de Dolphin Roundabout op North  Pattaya Road, tegenover Terminal 21 Pattaya. 

Jammer is wel, dat de marathon ook op twee religieuze feestdagen georganiseerd is, waardoor de alcoholverkoop in de uitgaansgelegenheden beperkt zal zijn.

Meer informatie vindt u op www.pattayamarathon.go.th.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Naar verwachting zullen er deze maand ruim 15,000 mensen aan de Pattaya Marathon deelnemen”

  1. Erg onverstandig om met een temperatuur van boven de 30 graden te gaan hardlopen.. Dat is vragen om moeilijk heden..

    Afwachten maar weer😱😱

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!