Naar vermeend zou in Thailand een Nederlandse man aangehouden zijn voor het vangen van papegaaivissen in een nationaal park

KRABI:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand las in de Thaise krant Matichon, dat een buitenlandse man die een video van zichzelf op TikTok geplaatst had, nadat hij bedreigde pappegaaivissen in het Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park in de provincie Krabi gearresteerd is.

De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Varawut Silpa-archa zei dat de heer Roslan Benedia, een Nederlandse staatsburger, door de politie in een restaurant op Phuket was gearresteerd en meegenomen voor verhoor.

Deze arrestatie werd ondernomen nadat hij een videoclip op zijn TikTok-account @roslanofficial had gepost, maar later verwijderde, waarin hij twee papegaaivissen en drie andere vissen in zijn linkerhand en een neergestoken murene in de andere hand liet zien.

De politie is ook van plan om het bedrijf waar hij de vissersboot en de harpoen heeft gehuurd, te vervolgen.

Minister Varawut zei dat de heer Benedia een langstaartboot had gehuurd op het eiland Phi Phi Don met khun Krisana Thodthin als kapitein en ook een harpoen had gehuurd van een exploitant op dit eiland.  Ze waren op 9 augustus j.l. naar het eiland Phi Phi Leh gevaren om te jagen  en beweerde dat hij niet wist dat dit gebied deel uitmaakte van het nationale parkgebied.

“Hierna zullen de rechercheurs van het politiebureau van Phi Phi bewijs verzamelen en overgaan tot vervolging volgens de wettelijke stappen.  Het onderzoek zal ook worden uitgebreid naar de eigenaren van de boot en waar hij de harpoen ”, zo verklaarde minister Varawut.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Matichon

3 gedachten aan “Naar vermeend zou in Thailand een Nederlandse man aangehouden zijn voor het vangen van papegaaivissen in een nationaal park”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!