Na de tweede ontploffing, welke drie mensenlevens kostte, doorzoekt de EOD Thailand het gebied in de buurt van de ontspoorde trein

SONGKHLA:- De Thaise staatsspoorwegen heeft het plan om de ontspoorde goederentrein in het Sadao-district van Songkhla te bergen tijdelijk opgeschort nadat bij de tweede ontploffing dinsdag drie arbeiders om het leven kwamen en vier anderen gewond raakten. Op verzoek van het spoorwegpersoneel is gisteren de EOD ingezet om het gebied te inspecteren op meer bommen.

Ondertussen werden de provinciale politie en veiligheidsagenten van Songkhla ingezet om de veiligheid ter plaatse te waarborgen totdat de inspectie en reparaties waren voltooid.

 Agenten verzamelden ter plekke onderdelen van een benzinetank van 4 kilogram, een 1,5 volt batterij, elektriciteitsdraden, stekkers en 8 millimeter stalen staaf.

De ontploffing van dinsdag vond plaats rond 6.30 uur terwijl ingenieurs het wrak inspecteerden van een trein die ontspoorde na een ontploffing op zaterdag.

Trein nr. 707 was op weg van Songkhla’s Hat Yai-district naar Padang Besar in Maleisië toen een bomontploffing ervoor zorgde dat het voertuig ontspoorde toen hij zaterdag om 12.50 uur het treinstation van Khlong Ngae naderde. Elf van de 20 wagons raakte van het spoor, dat eveneens zwaar beschadigd was.  Bij het incident raakte geen personeel gewond.

De ontploffing op dinsdagochtend was echter dodelijk.  Naast de drie doden bij de ontploffing raakten nog eens vier ingenieurs gewond.  De ontploffing vond plaats op slechts enkele meters van de plek waar de trein zaterdag ontspoorde.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: Diverse Thaise Kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!