Na de protesten in Bangkok van afgelopen zondag, tenminste 22 mensen gearresteerd, spanning werd een politieagent fataal

~WIE ZIJN BILLEN BRANDT, MOET OP DE BLAREN ZITTEN~
(Als je iets doms doet, moet je de gevolgen dragen (liefst zonder klagen)

BANGKOK:- Volgens Thai Lawyers for Human Rights werden eergisteren minstens 22 mensen gearresteerd tijdens het protest in Bangkok, dat gewelddadig werd toen pro-democratische activisten naar de residentie van de premier liepen.  Een politieagent stierf tijdens de bijeenkomst, die volgens de mensenrechtenorganisatie te wijten was aan hartfalen.

Sommige demonstranten gooiden pingpongbommen en vuurwerk in de gewelddadige botsing met de politie, zegt de groep.  

Politie gewapend in oproeruitrusting vuurde in antwoord daarom rubberen kogels af en sloegen demonstranten met wapenstokken.  

Volgens de Bangkok Post werden waterkanonnen en traangas gebruikt om de menigte te breken nadat sommige demonstranten de barricade van zeecontainers hadden doorbroken die de weg naar de woning van de premier op een militaire basis op Vibhavadi Rangsit Road hadden geblokkeerd.  Minstens 33 mensen, waaronder 23 politieagenten, raakten gewond.

Van de 22 arrestanten waren er 4 minderjarigen die later door hun ouders van het politiebureau Din Daeng werden opgepikt, zij moesten zich bij de jeugd- en familierechtbank melden.

De gedetineerde demonstranten worden beschuldigd van vechten, blokkeren of schade toebrengen aan een politieagent.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!