Myanmarese schoonheidskoningin vraagt ​​de VN om hulp in haar vaderland te bieden

~DE NEK UITSTEKEN~
(Risico nemen)

BANGKOK:- Miss Grand International Myanmar 2020 Thaw Nandar Aung alias “Han Lay” pleitte deze week bij de internationale gemeenschap om haar volk te helpen en land te bevrijden van de wreedheden die door het leger worden begaan.  

Khun Han Lay, die vorige week zaterdag de finale haalde van de Miss Grand International schoonheidswedstrijd met 20 deelnemers in Bangkok, wendde zich vanaf het podium tot de wereld en schreef haar eigen rapport over de protestsituatie na de staatsgreep van het leger op 1 februari in Myanmar. 

Ze zei dat het leger van Myanmar gestopt moet worden met het gebruik van geweld tegen het volk. Dit zijn woorden die er zeker toe zullen leiden dat zij en haar familie worden gestraft.  

Han Lay vertelde dat voordat ze het podium op ging, veel van haar landgenoten haar gevraagd hadden om van de gelegenheid gebruik te maken om de internationale gemeenschap te vragen om Myanmar te helpen.  

“Ze vroegen me: kun je alsjeblieft vechten voor democratie als je op het podium staat?  En ik zei tegen hen: ja dat zal ik doen.  Ik sta op het podium en verhef mijn stem, ‘zei de schoonheidskoningin en veegde de tranen van haar gezicht.  Veel mensen hebben hun bezorgdheid geuit over het welzijn van hun gezin sinds haar toespraak op zaterdag, maar Han Lay vertelde dat ze contact met haar familie had gehad en dat ze allen in goede gezondheid verkeerde.

“Ik zou tegen de VN willen zeggen: waar wacht je nog op voordat je actie onderneemt?  In Myanmar zijn zoveel mensen omgekomen.  Het belangrijkste is om gewoon aan de mensheid te denken en alsjeblieft onmiddellijk te handelen, “zo voegde ze eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

2 gedachten aan “Myanmarese schoonheidskoningin vraagt ​​de VN om hulp in haar vaderland te bieden”

  1. VN = Een grote flutzooi, zei doen niets. Rusland en China steunen dit soort horror-regimes en staan niet toe dat Westerse landen hun invloed in gevaar brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!