Myanmarese man valt in Zuid-Thailand zijn Belgische partner met een hamer aan

SONGKLHA:- Een 32-jarige Myanmarese man is in Hat Yai aangehouden, nadat hij zijn Belgische partner met een hamer had bewerkt. Het incident, aangezet door jaloezie, vond volgens de aangehouden personen plaats in hun gedeelde appartement, waardoor de 56-jarige Belgische Maarten Jozef ernstig hoofdletsel opliep en het appartement spetterde van het bloed.

Bij aankomst op de crime scène trof de  politie het slachtoffer in kritieke toestand aan en arresteerde Kyaw Zin Htike, die nog steeds met de hamer in de kamer aanwezig was. Nadat hij was vastgehouden en naar het politiebureau van Hat Yai was gebracht , bekende Htike de misdaad en gaf toe dat hij zijn partner had aangevallen na een verhitte discussie.

In een verontrustende wending testte Htike positief op verdovende middelen na een drugstest die op het station werd uitgevoerd. Hij bekende drie dagen eerder drugs te hebben gebruikt. Bijgevolg dienden de wetshandhavers een eerste aanklacht in wegens poging tot moord tegen hem, gekoppeld aan het bezit van een verdovende stof in zijn systeem.

Onder toezicht van de pers verklaarde Htike dat zijn daden voortkwamen uit jaloezie, uit angst dat zijn Belgische partner met iemand anders omging. De verdachte uitte spijt over zijn daden, beweerde dat hij nog steeds liefde voor zijn vriend koesterde en zich wilde verontschuldigen.

De twee geliefden hadden elkaar aanvankelijk ontmoet op Koh Samui en waren vervolgens naar Hat Yai verhuisd. Voorafgaand aan het ongelukkige incident had het echtpaar plannen om het traditionele Thaise Nieuwjaar, Songkran, te vieren in hun huidige woonplaats voordat ze naar Phuket vertrokken .

De hamer werd door de politie in beslag genomen als bewijsmateriaal in het lopende onderzoek. De toestand van het slachtoffer blijft kritiek en de toekomst van dit internationale echtpaar staat op het spel.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: chiangraitimes

Eén gedachte over “Myanmarese man valt in Zuid-Thailand zijn Belgische partner met een hamer aan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!