Myanmar gaat over twee weken voor bezoekers open, maar de details blijven schaars

YAGOON:- De militaire leiding van Myanmar beweert dat het land weer op een bijna normale koers zit met de afgifte van online toeristenvisa voor 28 dagen al op 17 april. Overheidswebsites wijzen erop dat er letterlijk duizenden plaatsen zijn om te bezoeken, weliswaar voornamelijk tempels en pagodes, met hotels en restaurants in het hele land die enthousiast zijn over uw gebruik.  

De junta beveelt een ballonvaart bij zonsopgang op de UNESCO-werelderfgoedlocatie in Mandalay ten zeerste aan en vergeet dan niet om een om een ​​paar blikjes Mandalay Spirulina te drinken, dat blijkbaar anti-verouderingseigenschappen heeft die je nauwelijks zou noemen. Iets wat de Myanmarese Junta volgens uw nieuwsbeer niet genoeg van gedronken heeft, maar dit terzijde.

Hoewel de junta veel luchtafweergeschut heeft gebruikr voor de staatsgreep van februari 2021 en de inmiddels bekende ellenlange lijst  van mensenrechtenschendingen, heeft de heropleving van het toerisme in Myanmar desondanks toch internationale fans.  Vooral Indiase kranten suggereren dat toeristen volkomen veilig zullen zijn, terwijl hun roepies zullen helpen om de economie van Myanmar te herstellen.  

De Chinese regering wil de regering van generaal Min Aung Hlaing niet van streek maken, maar kan op dit moment het internationale toerisme niet promoten en tegelijkertijd haar eigen burgers opdracht geven om allen achter het rode gordijn op vakantie te gaan.  Het internet onthult veel internationale tour-escortbedrijven die momenteel Myanmar promoten. 

Elke gedachte van een bezoeker om zich in Myanmar te wagen, stuit op een aantal zeer hoge hindernissen.  Volledig gevaccineerde toeristenkandidaten moeten online 56 Amerikaanse dollar betalen voor een e-visum, hoewel websites waarschuwen dat u misschien geweigerd wordt en dat u naar de reden daarvan mag blijven gissen tot en één ons weegt.

Maar het kan ook maar zo zijn dat u wordt geïnformeerd dat u op “de volglijst” komt te staan.  Bij aankomst wordt u naar een quarantainehotel gebracht voor een verplicht verblijf van zeven dagen en twee extra RT-PCR testen.  Als u eenmaal bent “vrij” gelaten , zult u snel ontdekken dat sommige steden en regio’s verboden zijn voor buitenlanders en dat stroomonderbrekingen zelfs in de binnenstad schering en inslag zijn.

Het is niet precies duidelijk welke luchtvaartmaatschappijen er naar Yangon vliegen.  Voorafgaand aan de Covid-pandemie waren er dagelijks 30 buitenlandse vluchten vanuit Aziatische steden, maar gemarkeerde kennisgevingen van reisopschorting voor april 2022 suggereren dat commerciële vluchten inderdaad erg marginaal zijn.  Natuurlijk biedt Myanmar Airways repatriëringsvluchten aan vanuit Singapore, Hong Kong, Dubai en Kuala Lumpur, terwijl Thai Airways over een ad-hocdienst beschikt .  Misschien kunnen een paar verdwaalde toeristen stoelen boeken op deze semi-commerciële vluchten.  Als dat zo is, zullen het waarschijnlijk Asean-onderdanen zijn uit Thailand, Cambodja en de Filippijnen, waarvan de regeringen hebben gezegd dat ze “neutraal” zijn over de legitimiteit van de staatsgreep.  Maar de cijfers zullen in een zwartboek geschreven zijn.

Zoals Michael Isherwood, voorzitter van de Birma Humanitaire Missie het stelt: “de poging tot heropleving van het toerisme is gewoon een truc om de junta ten goede te komen en niet het land als geheel”.  Op dat punt heeft hij weinig om zich zorgen over te maken.  De luchthaven van Yangon zal waarschijnlijk half verlaten blijven voor zover het oog reikt.  Het internationale toeristenspel van Myanmar zal een groot tekort aan geïnteresseerden hebben, héél weinig zelfs.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azie
Bron: Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!