Muay Thai boxen onderdeel Europese Olympische Spelen 2023

~IEMAND OVER DE KNIE LEGGEN~
(Iemand een pak slaag geven)

Rome:- Premier Prayut Chan-o-cha feliciteerde woensdag de sportsector nadat het Europees Olympisch Comité (EOC) Muay Thai had uitgeroepen tot een van de sporten voor de Europese Olympische Spelen 2023.

De premier meldde dat het Ministerie van Toerisme en Sport samen heeft gewerkt met relevante instanties om te lobbyen voor erkenning van de thaise vechtkunst, en om deze onderdeel te maken van de Olympische Spelen.

De sport heeft sinds 2016 de ‘voorlopige olympische status’.

Het besluit werd bevestigd door de Internationale Federatie van Muay Thai Associations (IFMA), die zei dat dit de eerste keer was dat een Thaise vechtsport is opgenomen in een officiële Europese sportcompetitie.

Prayut zei dat het EOC beseft dat Muay Thai een snelgroeiende sport is binnen de gehele vechtsportwereld, zowel bij de beoefenaars als het publiek. De branche ziet een jaarlijkse toename van deelnemers én publiek.

De Gouden Olympische Muay Thai-medailles zullen te winnen zijn in zeven herencategorieën, zeven damescategorieën en gemengde-team-competities.

De Europese Spelen worden om de vier jaar gehouden. Bij de volgende, van 9 tot 25 juni 2023 in Krakau in Polen, zullen 50 Europese landen strijden om de gouden plakken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Cedric Arnold – Nikkei Asia – Shutterstock
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Pattaya One News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!