Monteur vindt gouden armband en geeft deze terug aan eigenaresse

~EEN ZUIVER GEWETEN IS HET BESTE OORKUSSEN~
(Als je een goed geweten hebt, kun je rustig slapen)

PHETCHABUN:- Een 39 jarige monteur, Paitun Thongma, vond een gouden armband in een wasmachine tijdens een reparatie en gaf deze terug aan de rechtmatige eigenaresse. De man deelde het verhaal op Facebook om anderen eraan te herinneren de juiste keuze te maken wanneer zich een dergelijke gelegenheid voordoet.

De monteur plaatst een bericht op Facebook met foto van de gouden armband en het onderschrift: “eerlijkheid moet op de eerste plaats komen voor technici zoals wij, de grootmoeder was zo blij, alsof ze de loterij had gewonnen”, “de vrouw misste de armband al vele maanden”. “Hier is mijn nummer indien u een wasmachinemonteur zoekt!”

Netizens applaudisseerden voor de man vanwege zijn eerlijkheid en wensten hem veel geluk.

De technicus werkt in een reparatiewerkplaats in de provincie Phetchabun.

Paitun Thongma, 39, vertelde dat hij eigenaar is van een reparatiewerkplaats die alle soorten elektrische apparaten aanbiedt en repareert, waaronder koelkasten, wasmachines en airconditioners. Het bedrijf is al meer dan 3 jaar actief met bezorgdiensten. De grootmoeder belde hem om een ​​wasmachine te repareren. Paitun kwam bij haar thuis, haalde de wasmachine uit elkaar en vond de gouden armband, die hij verwijderde en terug gaf.

De oma was blij verrast haar armband weer te zien. Paitun onthulde dat dit niet de eerste keer is dat hij goud in een wasmachine heeft gevonden. Vorige maand vond Paitun ook al een gouden ketting en gaf deze ook terug aan de klant. De 84-jarige oma verklaarde dat ze per ongeluk haar juwelendoos in de machine had geplaatst. Ze kocht de armband lang geleden toen goud slechts 600 baht per karaat bedroeg. Het betekent veel voor haar en Mon zegt dat ze geluk heeft dat Paitun een eerlijke man is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!