Monnik in Noordoost-Thailand wegens vermeend drugsbezit en verkoop aan tieners gearresteerd

UBON RATCHATHANI:- De Dam Rong Dhama-organisatie en politie in Noordoost-Thailand ontvingen een melding van een burger dat een monnik naar verluidt illegale drugs aan lokale tieners in het district Natan verhandelde.

Khun Ubon Peerapornpanya, het districtshoofd van Natan, politieagenten van Natan en relevante functionarissen voerden een onderzoek uit naar de monnik die later werd geïdentificeerd als de Phra Surasit Sukhan. 

Bij de Ban Na Udom-tempel werd Phra Surasit naar verluidt in hogere sferen in zijn kamer aangetroffen. De politie doorzocht zijn kamer en vonden tien amfetaminepillen.

Volgens het proces-verbaal van de politie Natan bekende Phra Surasit naar verluidt zijn wandaden en dat hij 13 amfetaminepillen ter waarde van 500 baht had gekocht bij een anonieme plaatselijke drugsdealer. Surasit zou er naar verluidt drie hebben ingenomen voordat hij werd gearresteerd.

Surasit werd van naar het politiebureau van Natan naar het Natan-ziekenhuis gebracht voor een drugstest, die naar verluidt positief was.

Bijgevolg namen de politieagenten van Natan de voormalige monnik Surasit in hechtenis alvorens hij in de tempel werd gelaïciseerd.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!