Het grillige gedrag van een Thaise schooljongen leidt tot zorgen over drugsmisbruik in  Buriram

BURIRAM:- Een 13-jarige leerling van een school in Buriram werd snel naar het Huai Rat-ziekenhuis gebracht omdat hij ongewoon gedrag vertoonde, zoals verwarring, angst en schreeuwen waardoor zijn klasgenoten zich zorgen maakten. 

De minderjarige leerling, geïdentificeerd als “A”, bekende dat hij sinds zijn basisschooltijd drugs gebruikte, onder invloed van oudere leeftijdsgenoten die hem betrokken hadden bij illegale activiteiten in de landelijk gelegen suikerrietvelden. Uit recente urinetests zijn echter geen sporen van drugs gebleken, wat erop wijst dat zijn huidige symptomen mogelijk verband houden met zijn drugsmisbruik in het verleden.

De school heeft ervoor gekozen geen gedetailleerde informatie over het incident vrij te geven, terwijl de moeder van de leerling, die voorheen niet op de hoogte was van de activiteiten van haar zoon, haar gebrek aan kennis over zijn daden onthulde. Zijn moeder werkte al een aantal jaren in Bangkok, maar keerde pas ongeveer twee jaar geleden terug om een ​​klein bedrijf te starten.

Tijdens haar afwezigheid stond de leerling onder de hoede van zijn grootmoeder. De moeder was zich totaal niet bewust van de verblijfplaats en acties van haar zoon totdat de school zijn grillige gedrag rapporteerde en haar bewust maakte van zijn geschiedenis van drugsgebruik.

Toen dorpelingen hoorden dat hij in het ziekenhuis was opgenomen vanwege drugsgerelateerde problemen, uitten ze hun bezorgdheid over hun eigen kleinkinderen, die van dezelfde leeftijd zijn en kwetsbaar zijn vanwege de wijdverbreide beschikbaarheid en betaalbaarheid van drugs, zoals Sanook News publiceerde.

Het dorpshoofd, Khun Semyan Yaowalak, zei dat er geen eerdere aanwijzingen waren dat de 13-jarige student betrokken was bij drugs. Hij was pas onlangs verhuisd om in de wijk te gaan studeren, en tijdens zijn tijd op de basisschool was hij een opgewekt kind zonder duidelijke afwijkingen. 

Het dorpshoofd had pas die ochtend vernomen dat de jongen in het ziekenhuis was opgenomen en wist nog steeds niet wat de oorzaak was. Hij onthulde dat twee personen uit het dorp, 16 en 21 jaar oud, eerder een afkickkliniek hadden ondergaan wegens drugsverslaving.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!