Moeder dient klacht in bij politie Pattaya nadat zoon door een leraar werd mishandeld

PATTAYA:- Een Thaise leraar in Pattaya wordt ervan beschuldigd een 10-jarige leerling te hebben geslagen omdat hij te veel vragen stelde tijdens een examen.  De moeder van de jongen zegt dat hij thuiskwam met een blauwe plek op zijn rug.  De 28-jarige moeder, Suwanna Phasuk, heeft aangifte gedaan op het politiebureau van de wijkgemeente Nongprue en zegt te willen voorkomen dat dit ook met andere studenten gebeurt.

Toen de leerling thuiskwam van school, vertelde hij zijn moeder dat de leraar hem had geslagen.  In eerste instantie schonk de moeder er niet teveel aandacht aan, omdat leraren soms een lichte klap geven als straf, maar toen zag ze de blauwe plek op de rug van haar zoon, was zij flabbergasted en besloot het er niet bij te laten zitten..

Ze zegt dat de 30-jarige leraar toegaf de jongen te slaan omdat hij boos was.  De leraar kreeg geen disciplinaire maatregelen van de school, dus de moeder besloot het incident aan de politie te melden.

De schoolstraf door leraren is een controversieel onderwerp in de Thaise samenleving, veel leraren zullen een liniaal gebruiken om een ​​leerling op de hand te slaan als straf.  Sommigen zeggen dat de straf wordt beschouwd als fysieke mishandeling en in strijd is met de rechten van het kind.  Een andere groep ziet het echter als een proces om discipline te verhogen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Dailynews 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Dailynews.co.Th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!