De toeristische autoriteit in Thailand zet een callcenter in Phuket op om gestrande Russen en Oekraïners te helpen

PHUKET:- Het kantoor van de TAT op Phuket heeft een callcenter opgezet om gestrande Russische en Oekraïense toeristen te helpen.

De directrice van het kantoor, Khun Nanthasiri Ronnasiri, verklaarde dat de Russen de belangrijkste bezoekers van Phuket waren voordat het conflict tussen Rusland en Oekraïne uitbrak, gevolgd door Duitsers, Engelsen en Fransen.

Ze zei dat er ongeveer 2.200 Russische toeristen in de provincie waren gestrand nadat de nationale luchtvaartmaatschappij van Rusland een opschorting van de vluchtdiensten aankondigde.

De gouverneur van het TAT, Khun Yuthasak Supasorn heeft het kantoor en andere proefgebieden de opdracht gegeven om callcenters op te zetten om gestrande Russische en Oekraïense toeristen te helpen met accommodatie en financiële problemen”, zo verklaarde khun Nanthasiri.

“Het kantoor werkt ook samen met de Phuket Tourist Association [PTA] en de Andaman Guide Association om Russischtalige gidsen in te huren om oproepen te ontvangen.”

Ondertussen zei de president van het PTA, Khun Bhummikitti Ruktaengam dat de vereniging richtlijnen had geïmplementeerd om een ​​nieuwe markt te zoeken om te compenseren voor een plotseling gebrek aan inkomende Russische toeristen.

De PTA had ondertussen een circulaire aan de leden van de vereniging gestuurd met het verzoek om te zorgen voor Russische en Oekraïense toeristen die in de provincie waren gestrand, zo vertelde Bhummikitti.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!