Modernisering van verouderde drankwetten zou het herstel van het toerisme in Thailand helpen, weg met het alcoholverkoop verbod tussen 14.00-17.00 uur

BANGKOK:- De regering zou het verbod op alcoholverkoop van 14.00 tot 17.00 uur moeten schrappen om het herstel van het toerisme te ondersteunen, zo meent Khun Atavit Suwannapakdee, voorzitter van de Kla-partij.

De wet op de controle op alcoholische dranken, die het aantal uren waarop alcoholische dranken kunnen worden verkocht beperkt, moet worden herzien omdat het een obstakel blijft voor toeristische exploitanten die al zijn getroffen door de Covid19 pandemie, zo vertelde khun Atavit afgelopen zaterdag na het bijwonen van een vergaderingvan de Asia Pacific International Spirits and Wines Alliance, het APISWA.

Géén enkel ander land in Zuidoost-Azië heeft wetten die de openingstijden van alcoholverkoop beperken, zei hij.

“Thailand trok vroeger 40 miljoen toeristen per jaar en genereerde 3 biljoen baht aan inkomsten, maar sinds 1972 is er een wet die de verkoop van alcohol verbiedt van 14.00 uur tot 17.00 uur om de achterhaalde reden dat dronken ambtenaren niet productief zullen werken”, aldus Atavit.

Nu het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft voorgesteld om uitgaansgelegenheden met ingang van 1 juli tot 02.00 uur open te mogen, moet de wet op de verkoop van alcohol worden herzien om in overeenstemming te zijn met de huidige situatie, voegde hij eraan toe.

De Kla-partij, geleid door voormalig minister van Financiën, khun Korn Chatikavanij, heeft de afgelopen weken meer bekendheid gekregen, met leden die verschillende hervormingen voorstelden, waaronder het legaliseren van gokken om de economie aan te zwengelen.

Bepalingen die geautoriseerde verkopers verbieden om tussen 14.00 en 17.00 uur alcoholische dranken te verkopen, zullen mensen er niet van weerhouden alcohol te kopen, zei khun Thanakorn Kuptajit, een voormalig voorzitter van de Thai Alcohol Beverage Business Association.

“In plaats daarvan zouden de autoriteiten de wet die de verkoop van alcoholische dranken aan klanten onder de 20 jaar verbiedt serieus moeten handhaven en het bestemmingsplan voor de verkoop van alcoholische dranken moeten herzien, omdat dit niet langer gepast is voor de huidige situatie”, zei Thanakorn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabhaya
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!