Minstens 32 gewond bij protesten, 20 arrestaties

~Aan één oor doof zijn~
(Iets niet willen horen)

BANGKOK: -De politie heeft 20 mensen in hechtenis genomen na botsingen tussen anti-regeringsdemonstranten en oproerpolitie zaterdagavond in gebieden rond Sanam Luang, een van de bekendste herkenningspunten van Bangkok, waar ten minste 32 mensen gewond raakten.

De botsingen braken uit nadat de politie waterkanonnen, traangas en rubber kogels had gebruikt tegen honderden demonstranten die hadden geprobeerd door een barricade van vrachtcontainers te breken. De alarmcentrale van Erawan meldde dat onder de gewonden 20 demonstranten en 12 politieagenten zijn.

Tijdens een persconferentie vanmorgen rechtvaardigde de plaatsvervangend hoofdcommandant van de politie, generaalPiya Tavichai, het gebruik van geweld door de politie tegen de demonstranten die volgens hem projectielen naar de veiligheidseenheden hadden gegooid en begonnen met het vernietigen van openbaar bezit. Hij zei dat de demonstranten ook probeerden door te breken in de verboden gebieden die grenzen aan het Koninklijk Paleis.

De demonstranten, die in naam van de “Redem” -groep protesteerden om politieke hervormingen te eisen, schonden het nooddecreet dat openbare bijeenkomsten verbiedt, zei hij. Het land verkeert in de noodtoestand sinds het uitbreken van de coronavirus-pandemie vorig jaar.

Hij zei dat 20 mensen worden vastgehouden wegens overtreding van het nooddecreet, de wet op ziektebestrijding. Hij zei dat de politie tegen sommigen van hen ook aanklachten van majesteitsschennis afweegt.

Terwijl generaal Piya erop stond dat de reactie van de politie op de situatie evenredig was, beweerden de demonstranten dat er buitensporig geweld tegen hen werd gebruikt.

Ondertussen hebben zes mediaorganisaties vanmorgen een gezamenlijke verklaring afgelegd waarin ze hun bezorgdheid uitten over de huidige situatie en alle partijen opriepen terughoudend te zijn en af ​​te zien van het gebruik van alle vormen van geweld. Een aantal journalisten raakte gewond tijdens de schermutselingen van gisteravond.

Foto’s: Thai PBS world
Auteur: De Kleine Beer
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!