Ministerie van Volksgezondheid Thailand streeft bij de invoering van de verruiming van openingstijden voor meer veiligheid

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid zal voorstellen dat uitgaansgelegenheden die van plan zijn laat open te blijven, een blaastest uitvoeren op hun gasten voordat ze vertrekken, zekerheid als ze te dronken lijken. Ook stelt het ministerie voor om indien nodig vervoer voor de gasten te regelen.

Het ministerie heeft een werkgroep opgericht om het regeringsbeleid te ondersteunen om de economie te stimuleren door de openingstijden van nachtclubs en bars te verlengen en tegelijkertijd de volksgezondheid te beschermen, zei minister van Volksgezondheid Cholnan Srikaew zondag.

Ze proberen een balans te vinden en kwamen op het idee om de uitgaansgelegenheden aan te zetten voordat klanten naar huis gaan. Sommige westerse landen hebben soortgelijke maatregelen genomen om de veiligheid van gasten en het grote publiek te garanderen.

Als in Bangkok, Chiang Mai, Chonburi en Phuket zoals gepland op 15 december langere openingstijden worden ingevoerd, kunnen vestigingen in speciaal aangewezen zones tot 04.00 uur alcohol verkopen.

In reactie op de publieke bezorgdheid over het toenemende aantal verkeersongevallen veroorzaakt door rijden onder invloed, zei hij dat het ministerie maatregelen zou voorstellen om het probleem aan te pakken. De werkgroep zal haar voorstel binnenkort aan het kabinet presenteren.

Als uit de test blijkt dat het alcoholgehalte in het bloed de wettelijke limiet van 0,05% overschrijdt, mogen bars klanten niet laten rijden, zei hij. De wet verbiedt ook de verkoop van alcohol aan mensen die zwaar dronken zijn.

Het verkopen van alcohol aan extreem dronken mensen is een misdaad omdat de wet het ministerie de bevoegdheid geeft om de gezondheid en veiligheid van zowel drinkers als niet-drinkers te beschermen, zei hij.

Er werd geen informatie gegeven over de sancties die kunnen worden opgelegd aan uitgaansgelegenheden die zich niet aan de regelgeving houden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!